4 drankjes die huidproblemen veroorzaken

Laatst sprak ik met Sara Rosalie van het gelijknamige skin care merk over de huid. Volgens haar komt een goede huid van binnen uit. Huidproblemen ontstaan ook door wat je drinkt en deze drankjes zijn niet bevorderlijk voor een healthy glow.

1. Magere melk
Oeps! Ik drink iedere ochtend een latte met jawel: magere melk. Niet omdat ik per se melk wil drinken, maar met mijn trage schildklier is soya melk geen alternatief en amandelmelk, rijstemelk of kokosmelk vind ik niet lekker. Gelukkig heb ik een makkelijke huid en merk ik niks van mijn dagelijkse portie melk maar een onderzoek van de Nurses Health Study heeft uitgewezen dat verpleegkundigen die veel melk dronken, meer last van acne hadden dan degene die weinig melk dronken. Vooral magere melk (met minder vet) is een boosdoener en dit komt niet alleen door de lactose maar ook door de hormonen in de melk.

2. Fruit smoothies
Zijn heerlijk maar ook suikerbommetjes. Naast vitamines en vezels bevat één sapje ook flink wat suikers en daar kan de huid niks mee. Verschillende onderzoeken hebben uitgewezen dat suiker slecht is voor het collageen in de huid. Collageen bestaat uit eiwitten en als je suiker eet gaan die eiwitten aan elkaar plakken. Suiker zorgt er ook voor dat de bloedsuikerspiegel in een rap tempo stijgt waardoor het collageen in de huid stijver wordt en er rimpels ontstaan.

3. Producten met een laag vetgehalte
Klinkt ideaal: jouw favoriete snack maar dan met minder vet. En toch smaakt ‘ie lekker… dat komt omdat er suiker wordt toegevoegd. Producten met een laag vetpercentage of vetvrije producten bevatten vaak meer suiker dan de vettere varianten.

4. Alcohol
Droogt de huid flink uit. Huidexperts kunnen het eigenlijk altijd meteen zien als iemand veel drinkt. Niet alleen worden bloedvaatjes zichtbaar op de wangen en de neus, je huid veroudert ook sneller omdat collageen wordt afgebroken. Bovendien verergert een alcoholische versnapering huidziektes zoals acne.

Lees ook: het mooie verhaal van Sara Rosalie.