3 x zo krijg je meer volgers op Instagram

Instagram is hot! Er zijn miljoenen Instagrammers die zelf ook weer miljoenen volgers hebben. Is Instagram belangrijk voor jouw business? En ben je ook zo benieuwd naar hoe je meer volgers kunt scoren? Instagram specialist Kirsten Jassies deelt haar tips:

Zorg voor een aantrekkelijke en herkenbare foto feed
Vorm met je foto’s een geheel en ga voor een niche. Kies bijvoorbeeld voor mode of food. Je potentiële volgers moeten in één oogopslag kunnen zien waar jouw bedrijf voor staat. Het onderwerp en de stijl moeten kloppen zodat er herkenbaarheid ontstaat.

Met deze tips wordt jouw saaie baan een dreamjob!

Gebruik #hashtags
Op die manier categoriseer je onderwerpen voor jezelf en voor anderen. De populaire Instagrammer Negin Mirsalehi gebruikt bijvoorbeeld #neginopibiza en #neginvenice. Daarnaast gebruik je een hashtag zodat je doelgroep je snel en eenvoudig kan vinden. Als je een foto van rode pumps uit je nieuwste collectie plaats, gebruik dan #rodepump. Een liefhebber van rode pumps zal zoeken op #rodepump en kan zo op jouw account terecht komen. Tot slot is het gebruik van hashtags interessant om je locatie te duiden. Gebruik bijvoorbeeld #vintageutrecht of #veganamsterdam. Je kunt zoveel hashtags gebruiken als je wilt, maar 5 is een mooi aantal. Cliché hashtags doen het minder goed en overdrijven schrikt af!

Drie keer nadenken voordat je iets op social media plaatst.

Wees sociaal
Like, comment en share. Digitale voyeurs willen ook wat! Als iemand een reactie geeft op jouw bericht is het wel zo leuk als ze een reactie terug kunnen verwachten. Negeer niemand, weest altijd aardig en ga zelf ook op Instagram onderzoek uit. Hoe socialer jij bent, hoe meer volgers je krijgt.

Op zoek naar meer info? Lees dan: In beeld met Instagram in 60 minuten.