Met deze tips wordt je saaie baan een dreamjob!

Ga jij iedere dag stralend naar je werk? Knijp jij jezelf in de arm om te checken of je niet droomt? Is er voldoende uitdaging en is iedere dag er een waarop je wijzer en creatiever wordt? Dan heb jij een dreamjob te pakken en hoef je niet verder te lezen.

Helaas zijn veel van ons minder tevreden met de dagelijkse werkzaamheden. Verheug jij je aan het begin van de week al op het nieuwe weekend? Dan is dit artikel voor jou.

Droombanen komen niet uit de lucht vallen. Ook wij hebben te maken gehad met shit bijbaantjes. We hebben ons uit de naad gewerkt voor andermans portemonnee, we hebben overuren gemaakt zonder betaald te krijgen en we hebben als loonslaven taken uitgevoerd die een ander toebehoorden. We weten wat het is om je ondergewaardeerd te voelen, maar vandaag de dag begrijpen wij waarom we afgelopen jaren zo hard hebben gewerkt. Al die jaren hebben ons geholpen om een stapje dichter bij die ene dreamjob te komen.

Voed je privéleven
Als je in een ongezonde omgeving werkt kun je daar op korte termijn weinig aan veranderen. Maar voorkom dat je deze negativiteit van de werkvloer mee naar huis neemt. Zorg ervoor dat jouw privéleven helemaal losstaat van die rotbaan. Het is eeuwig zonde als jij jouw ziel verkoopt aan een onsympathieke baas.

Blijf positief over het feit dat er nieuwe deuren voor jou open gaan. En als dit dan gebeurt ben jij de beste versie van jezelf en stap jij met opgeheven hoofd over de drempel. Besteed aandacht aan jezelf, eet gezond, sport regelmatig en omring je met fijne persoonlijkheden. Ook al was die werkdag nog zo zwaar, maak er tijd voor! Want als jij op de bank gaat zitten sikkeneuren omdat alle energie uit je lichaam is gezogen, kom je geen stap verder.

Je droombaan: 8 stappen om erachter te komen wat je nu echt wil worden.

Highlight belangrijke vaardigheden
Oké, tijdens die ene job heb jij 80% in het magazijn doorgebracht en 20% echt waardevol besteed. Nou en? Benadruk alleen de 20% en ga hier op verder bouwen. Vaak zie je gebeuren dat mensen ook aandacht besteden aan werkzaamheden die eigenlijk niet bij ze passen. Waarom zou je dat doen? Je wilt dit toch niet nog een keer doen? Als jij gaat zoeken naar een nieuwe baan neem dan slechts 20% bagage mee waar je echt iets aan hebt. Als de koffer half leeg is krijg je veel eerder de kans om deze te vullen met nieuwe taken. Kom jij ergens solliciteren met een koffer vol onbelangrijke vaardigheden dan krijg je vanzelf een onbelangrijke baan.

Denk groot
Het liefst wil jij jouw baan de grond in boren. Je klaagt over alles wat er mis is en betrekt problemen op jezelf. Fout! Zodra je begint met klagen moet je bij jezelf te raden gaan wat dat voor een zin heeft. Op deze manier praat jij jezelf én collega’s in de put. Maak juist die rotbaan ook de moeite waard door jezelf steeds weer opnieuw uit te dagen. Denk vooral niet: ‘dit is tijdelijk dus ik doe lekker niks’. Dat is zonde van de tijd! Als je ooit een stap verder wilt komen is motivatie het allerbelangrijkste, dus maak er iets van. Begin in kleine stappen en schrijf alle problemen op. Ga dan nadenken over oplossingen. Wat kan er in jouw huidige baan verbeteren? Hoe gaat dat gebeuren en wat is daar voor nodig? Het kost extra tijd, maar uiteindelijk loont het zich wel. Jij bijt je in een project waarmee je wellicht ook kansen voor jezelf creëert. Stukje bij beetje klim je op, eigen jij jezelf vaardigheden toe en leer je van de minder leuke dingen.

Volg ons ook op Instagram!