3 tips voor het plannen van een onvergetelijke bruiloft

In Nederland was een duidelijke zucht van opluchting te horen tijdens de laatste persconferentie. Eindelijk worden de maatregelen zo goed als opgeheven. Is het na twee jaar vergaande maatregelen om het coronavirus te bestrijden eindelijk zover: kunnen we weer terug naar ‘normaal’? Dit nieuws bracht duidelijk ook een schokbeweging in de wereld van bruiloften teweeg. Heb jij al een bruiloft op de planning?

Iedereen die in de afgelopen twee jaar het huwelijk had uitgesteld wegens corona, wil plotseling dit jaar nog trouwen. Dat betekent niet alleen een enorme run op onder andere officiële trouwlocaties Amsterdam, maar ook dat er zo snel mogelijk van alles geregeld moet worden om nog op tijd te kunnen zijn.

Daarom helpen wij jou graag een beetje op weg met de volgende 3 tips voor het plannen van een onvergetelijke bruiloft nu het éindelijk weer mag!

Locatie bruiloft regelen

Het allereerste wat je moet doen is het regelen van een locatie én trouwambtenaar. Dit zijn dingen waar momenteel een enorme run op is. Misschien heb je al een datum in gedachten. Als je echter dit jaar nog wilt trouwen, is de kans groot dat het op deze datum misschien niet meer mogelijk is en je wat soepeler moet zijn hiermee.

Als de datum echt veel voor je betekent, kan je er natuurlijk altijd voor kiezen om de bruiloft nog een jaartje op te schuiven. Ons advies is om de datum (indien mogelijk) nog niet in te vullen en eerst de locatie van jouw voorkeur te bekijken en te vragen wanneer er nog plekjes beschikbaar zijn. Op basis van die informatie kun je vervolgens de bruiloft gaan vastleggen.

Maak gebruik van een weddingplanner

Ben je iemand die echt een enorme hekel heeft aan al dat regelwerk? Of raak je hierdoor zo gespannen dat je amper kunt genieten van de voorpret van jullie bruiloft? Schakel dan eventueel een weddingplanner in. Wees je er wel van bewust dat veel weddingplanners momenteel al volledig volgeboekt zitten.

Je kunt er ook voor kiezen om iemand binnen de familie of je vriendengroep met een talent voor regelen in te schakelen en aan te wijzen als jouw persoonlijke weddingplanner. Zo geef je veel stress en taken uit handen.

Maak de bruiloft persoonlijker

Laat je vooral niet leiden door alle tips & tricks voor de ‘beste’ bruiloft. Er bestaat geen perfecte bruiloft. Vraag je daarom bij alles af of dit echt wel bij jullie past. Zijn jullie echt wel van een grote bruiloft? Of houden jullie het liever intiem? Heb je liever een traditionele bruiloft of wil je liever iets unieks? Wil je een groot feest na afloop of ga je liever gezellig uit eten met de naasten? Alles kan.

Laat je nooit iets anders vertellen. Het is jullie dag. Het gaat er dus ook om waar jullie waarde aan hechten. Het maakt niet uit of je broer of zus het groots heeft gedaan of dat de ouders iets heel anders willen. Het is jullie dag, laat die niet door iemand anders bepalen. Zo maak je de bruiloft nog persoonlijker!