3 redenen om niet onder de zonnebank te gaan

Veel mensen vinden het heerlijk om even gebakken te worden tussen de lampen van de zonnebank. Het is lekker warm, comfortabel en je houdt er een bruin kleurtje aan over. Alleen ook een bak rimpels, kans op huidkanker en mooi wit is ook niet lelijk.

Veel mensen weten niet dat zonnebanken slechter is dan in de zon zitten. Voordat je lekker gaat liggen braaien onder de zonnebank, knoop dit goed in je oren!

1. De zonnebank is schadelijker dan de zon
Twintig minuten onder de zonnebank is gevaarlijker dan twintig minuten in de zon lopen. In een korte tijd wordt er een flinke hoeveelheid UVA op je huid gestraald. Daarnaast krijg je een klein beetje UVB te pakken. UVA zorgt voor huidveroudering en UVB voor verbranding, je merkt eigenlijk niet dat je verbrandt en de gevolgen van zonnebanken zie je meestal pas na een aantal jaar. De cosmetische reden waarom je eigenlijk onder de zonnebank gaat pakt dus jaren later averechts uit. Wat kan jou die bruine huid nou schelen als je ook met minder rimpels oud kan worden?

2. De relatie tussen zonnebank en huidkanker is duidelijk
Er is voldoende onderzoek gedaan, er zijn genoeg bewijzen… het is te gek voor woorden dat het überhaupt nog zonnenstudio’s zijn. Maar de mens moet zelf kunnen kiezen… een beetje jammer dat de nadelen door zonnestudio’s weg worden gemoffeld en dat ze vooral de aanmaak van vitamine D aanprijzen. Het is net als met roken: je weet dat het slecht is, maar je doet het toch.

3. Bruin zonder zon
Wil je van je melkflesbenen af? Dan heb je genoeg andere opties dan schadelijke zonnestralen. Er zijn tegenwoordig heel veel zelfbruiners verkrijgbaar die zo natuurlijk mogelijk zijn. Producten waar je bruin van wordt zonder allemaal chemische toevoegingen. Vroeger kreeg je nog wel eens strepen van het spul maar tegenwoordig zijn de bronzers zo goed ontwikkeld dat je daar geen last meer van hebt. Mijn favoriete bruinheid uit een flesje komt van Vita Liberata, de Luxury Tan. De net in Nederland gelanceerde Vita Liberata pHenomenal 2-3 Week Tan Mousse staat erom bekend de huid een geurloze, zongebruinde teint te geven zonder vlekken. Dankzij de gecertificeerde, biologische extracten krijg je een egale bruine huid en dit blijft wel twee tot drie weken mooi! In plaatst van huidveroudering zorgt dit product voor huidverbetering door de anti-aging en andere werkzame stoffen. Vita Liberata is het eerste niet-giftige zonnebrandmerk, vrij van parabenen, parfum, alcohol en andere chemicaliën. Ideaal om je voor te bereiden op rokjesdag!
zelfbruiner
Prijs en verkrijgbaarheid
Vita Liberata pHenomenal 2-3 Week Tan Mousse is verkrijgbaar bij de parfumerie, betere schoonheidssalons en op esthetichealth.nl voor € 46,50 (125 ml) in drie verschillende tinten: Fair, Medium en Dark.