3 onverwachte manieren om Paracetamol te gebruiken

Paracetamol ligt bij iedereen in het kastje en is vrij makkelijk verkrijgbaar. Het is ideaal bij pijnklachten maar het pilletje kan ook op andere manieren gebruikt worden. Wist jij bijvoorbeeld dat die vervelende jeuk van de muggenbult stukken minder wordt als je er paracetamol pasta overheen smeert?

Jeuk van muggenbeet verminderen
Muggenbeten zijn gruwelijk irritant maar je ontkomt er niet aan in de zomer. Als ze je graag lusten, dan word je helemaal lek geprikt. Als het zover is kun je beter niet gaan krabben, dan zwelt de muggenbult op en wordt de jeuk alleen maar erger. Het is een kwestie van de jeuk uitzitten… mits je dit proces wilt versnellen, dan kun je er een paracetamolletje bijpakken. Verkruimel een tablet met de vijzel en doe hier een beetje water bij zodat het een pasta wordt. Smeer deze pasta op de muggenbult en de jeuk zal spoedig afnemen.

Bloedvlekken uit witte kleding of lakens halen
Witte kleding of witte lakens: het ziet er cripsy uit, todat het een beetje grauwig wordt of nog erger bevlekt. Nu zijn bloedvlekken de hardnekkigste maar gelukkig kun je ook deze uit jouw witte was laten verdwijnen. Dit doe je met Aspirines, los deze tabletjes op in koud water en laat je was hier twee tot drie uur in weken voordat deze de machine in gaat. Verwijder bloedvlekken nooit met warm water want dan trekken de eiwitten zich alleen nog maar dieper in de stof.

Gezonde haren
Ooit gedacht dat Paracetamol als haarproduct gebruikt kan worden? Ik niet maar blijkbaar werkt het heel goed om jouw haar gezond en glanzend te houden. Voor het beste resultaat verkruimel je 3 tabletten en deze meng je met je gebruikelijke shampoo. Masseer dit goedje in op de hoofdhuid en spoel het grondig uit. Herhaal dit ritueel anderhalve week. Het zuur dat paracetamol bevat werkt goed om roos tegen te gaan, dus je hebt sowieso minder last van huidschilfers.