3 houdingen die vrouwen met oog voor een betere wereld hebben

Er bestaan vrouwen die altijd nét iets verder gaan om doelen na te streven met het oog op een betere wereld. Powervrouwen die het niet alleen goed doen voor zichzelf, maar ook voor een ander. Ze hebben altijd bestaan: voorvechters van een betere toekomst. Er zijn altijd al vrouwen geweest die hebben gestreden voor verandering en verbetering.

De geschiedenis herhaalt zich vandaag de dag nog steeds. Vrouwen hebben nog steeds de power om dingen te veranderen en om verschil te maken voor een betere wereld. Dit zijn drie houdingen die we best wel van ze aan willen nemen:

1. Ze tonen empathie ook aan hen die het totaal oneens zijn
Gebruik je mening nooit om die van een ander te overschreeuwen. Het is prima om het oneens te zijn, maak daar geen issue van. Focus op zaken waar je het wel over eens bent om te bouwen aan nieuwe ideeën en accepteer dat alle mensen (inclusief jijzelf) een ander achtergrond hebben waardoor hun sociale en culturele beeld gevormd zijn. Als je dit in gedachten houdt, kun je het beter accepteren dat dingen soms anders gaan dat JIJ gewend bent. In plaats van het te hebben over dingen waar je niet in geloofd, kun je het beter hebben over dingen waar je wél in geloofd. Daar krijg je energie van. Het is zo belangrijk om jouw stem te gebruiken om te inspireren en motiveren. Verspil je tijd niet aan persoonlijke aanvallen of meningsverschillen die er uiteindelijk helemaal niet toe doen. Focus op dingen die je inspireren en waar je passie voor hebt.

2. Ze weten dat eerlijke woorden je geen onaangenaam persoon maken
Veel mensen zijn bang om te zeggen wat ze op het hart ligt, ze houden liever hun mond als het om persoonlijke of kritische onderwerpen gaat. Iedereen wil een conflict of hevige discussies voorkomen. Terwijl dit niet de manier is om stappen vooruit te zetten! Als je ergens in gelooft, moet je dit uitspreken. Wees niet bang om jouw stem te laten horen. Dingen die fout gaan in de wereld zijn nog nóóit opgelost door ze stil te zwijgen. Of we nu praten over politieke of milieu gerelateerde kwesties, het is altijd belangrijk om jouw mening te delen.

3. Ze beschikken over de wijsheid om teleurstellingen te incasseren zonder hoop te verliezen
Vrouwen hebben meer dan honderd jaar gevochten voordat ze uiteindelijk gelijke stemrechten kregen. Tegenwoordig is stemrecht voor vrouwen hartstikke normaal. Maar de weg om dit te bereiken was alles behalve makkelijk en gevuld met wanhoop, protesten en geweld. Toch heeft niemand zich uit het veld laten slaan, zelfs zonder concrete beloning hebben veel vrouwen doorgevochten. Teleurstelling is een natuurlijk gevoel, het overkomt je, maar laat je er niet door uit het veld slaan. Als je terugblikt hoe ver we op veel verschillende gebieden al gekomen zijn, dan weet je dat we nog héél ver kunnen gaan.