Drie recepten voor de beste champagne cocktails

Met de feestdagen in het verschiet, de hoogste tijd om alvast te gaan experimenteren met de leukste champagne cocktails. Zodat je met kerst, oud & nieuw of een ander feestje de show kan stelen. Pop that bottle, want de drie beste (roze!) champagne cocktails maak je makkelijk zelf. 

  1. Suikerspin rosé champagne

Wat heb je nodig?

  • Fles rosé champagne
  • Roze suikerspin

De ingrediënten voor dit Instagrammable drankje heb je zo bij elkaar. Schenk de champagne in in je mooiste champagneglazen. Coupes of flutes, dat is helemaal aan jou. Let op dat je het glas halfvol inschenkt en niet tot aan het randje. Als de suikerspin in de champagne zakt zal het oplossen en de champagne nog zoeter maken. Top de champagne af met een toef suikerspin die je op de rand van het glas legt. Voilà, proosten maar!

2. Pink Margaritas

Wat heb je nodig?

  • 30 ml Tequila
  • 15 ml Sinaasappellikeur
  • 80 ml Roze limonade
  • Champagne
  • IJs
  • Citroen partjes
  • Grof zout

Ga met de citroen langs de rand van het glas en rol het glas door het zout. Doe het ijs, de tequila, sinaasappellikeur en limonade in een cocktailshaker en shake it baby! Doe ijs in het glas en schenk het drankje – zonder het ijs uit de shaker mee te schenken – in een mooi glas. Let op: top het drankje af met een flink scheut champagne.

3. Tijm en bramen cocktail

Wat heb je nodig?

  • 1/3 kopje water
  • Suiker
  • Doosje bramen
  • Tijm
  • Champagne

Neem een steelpannetje en kook de bramen met het water en suiker. Draai het vuur vervolgens omlaag en laat nog even pruttelen voor ongeveer 10 minuten. Schenk de siroop in een vergiet zodat de bramen worden gescheiden. Laat de siroop vervolgens afkoelen. Neem het glas en voeg twee lepels siroop toe en top het af met champagne. Voeg vervolgens nog een paar bramen toe en een takje tijm.

Cheers!

Ook leuk: zo organiseer je een Franse aperó >