Advertorial

Zo organiseer je een Franse apéro

Wat in hemelsnaam is een apéro? Elke Parisienne kent het woord als geen ander, het is namelijk een Franse gewoonte die je NU in jouw leven wilt integreren. De Franse Apéro is namelijk niets anders dan samenkomen voor etenstijd. Op dit moment van de dag heb je al honger en daarom gaat een apéro gepaard met snackjes en drankjes. En natuurlijk met lieve mensen die ervoor zorgen dat het gezellig wordt en met wie je kunt babbelen. Dit klinkt als een borrel maar het is nét even anders. Knapper en eleganter. Iedereen doet z’n best, is goedgehakt of ziet er in ieder geval uit om door een ringetje te halen. De apéro, I love it!

Voordat ik het woord kende, hield ik ook al van up class borrels. En ik organiseer ze dan ook regelmatig voor vrienden. Sfeer is daarbij zó belangrijk. Ruim je huis op, zet bloemen op tafel en haal je beste servies uit de kast. Zet op de achtergrond een jazz sound aan en de gasten kunnen arriveren!

 

Op de inspirerende website van ‘Mooiwatbloemendoen.nl’ of ‘Mooiwatplantendoen’ vind je tips om zelf ook een apéro te organiseren. De meest stijlvolle manier om samen te komen.

Drink louter uit mooie glazen
Mooie glazen, lekkere drankjes en de gehele aankleding an sich geeft de apéro nét dat beetje extra. Ingewikkeld? Helemaal niet! Als ik een apéro organiseer, serveer ik bubbels in champagnecoupes. Deze coupes heb ik op een rommelmarkt op de kop getikt. Duur hoeft zo’n luxe borrel dus ook niet te zijn. Je kunt de bubbels een kleurtje geven door er een druppeltje rozenwater in te doen en je maakt ieder glas af met een eetbaar bloemblaadje.

coupes

Als je zelf niet de hele tijd bezig wilt zijn met drank inschenken, maak je een mini-bar of een bar cart waar de gasten zelf hun drankje in mogen schenken. Hoe je zo’n bar cart inricht, vind je ook op ‘Mooiwatbloemendoen.nl’. Kortom: het servies moet een lust voor het oog zijn. Net als de rest van jouw apéro.

Bar cart via 'Mooi wat bloemen doen'

Alleen het beste is goed genoeg
Hoezeer ik de bitterbal ook waardeer, soms is het nóg leuker om uit te pakken. Om allemaal lekkere snacks te serveren maar ook weer niet teveel. Het blijft namelijk wel een apéro voordat je aan tafel gaat. Olijven, vijgen, gedroogd fruit, crostini’s, nootjes, veeswaren en kaas doen het altijd goed. Als het even kan moet je oesters eten! Je kunt een apéro précies zo organiseren als jij dat wilt, maar doe het wel in stijl.

vijgen

Heb je nog inspiratie nodig? Kijk dan op ‘Mooiwatbloemendoen.nl‘ of Mooiwatplantendoen.nl