23 tips van Michael Pilarczyk om je mooiste leven te leven

Ik ben Michael. Oprichter van Mastermind Academy. Als inspirator, schrijver en spreker op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, bewustzijn, zingeving en zakelijk succes, begeleid ik mensen om de beste versie van zichzelf te worden en het maximale uit dit leven te halen. Door belemmerende denkpatronen te doorbreken, bied ik inzichten waarmee doelgericht resultaten worden behaald en waarmee dromen werkelijkheid kunnen worden. Ik maakte mijn dromen ook waar. Ik was dj bij Radio 538, VJ bij TMF en presentator bij RTL4.

Na de verkoop van mijn mediagroep nam ik een sabbatical van veertig maanden op mijn zeiljacht. Ik schreef de bestsellers ‘Dansen in de Hemel’ (75.000 ex.), een moderne bewerking van ‘Think and Grow Rich’ en ‘Master Your Mindset’. Ik woon op een eiland in de zon en leef mijn mooiste leven! Die missie wil ik wereldwijd delen met 100 miljoen mensen, zodat jij ook bewust, gezond en succesvol je mooiste leven kunt leven.
master your mindset
“Ik ben niet ‘zomaar ineens’ een leraar in levenskunst geworden. Al meer dan twintig jaar heb ik mijn eigen leraren en coaches en bestudeer ik de kracht van gedachten; mindset. Ook mijn levenspad was een grote levensles. Alleen heb ik er pas drie jaar geleden mijn levensmissie van gemaakt. Ik wil een positieve bijdrage leveren aan het leven van 100 miljoen mensen. Daarvoor heb ik de Mastermind Academy opgericht. Inmiddels hebben meer dan 25.000 mensen een cursus bij ons gevolgd met heel veel indrukwekkende resultaten. De een is snel van een burnout af, de ander verdubbelt zijn omzet, mensen zijn bewuster gaan leven, behalen doelgerichter positieve resultaten en veel mensen stoppen met hun baan en starten als zelfstandig ondernemer. Maar de grote gemene deler is dat iedereen zijn of haar mooiste leven gaat leven.”

Terug naar 2010. Ik was klaar met de zogenaamde glitter en glamour en het keiharde zakenleven. Ik was afgebrand. Na de verkoop van mijn mediabedrijf besloot ik voor onbepaalde tijd te gaan zeilen met mijn boot. In rust en stilte genieten van het leven. Dat heb ik 40 maanden gedaan op de middellandse zee. Tijdens die reis ontdekte ik steeds vaker dat mensen op zoek waren naar geluk, succes, zingeving, betekenis. En uit talloze gesprekken bleek dat ik die mensen meestal richting kon geven en concreet kon helpen met een bewuste koers in hun leven. Er kwamen in korte tijd te veel signalen van verschillende kanten dat ik invulling moest geven aan deze levensmissie.”

Weeshuis in Nepal
Vandaag, 5 april start de actie ‘Leef je mooiste leven en geef een mooiste leven’ waarin Michael een deel van de opbrengst van zijn boek ter beschikking stelt voor de bouw van een weeshuis. De actie eindigt op 15 april. Koop hier een boek en draag op deze manier jouw steentje bij aan jezelf én aan Nepalese weeskinderen. De netto-opbrengst gaat naar de Ombir Foundation, voor de bouw van een nieuw weeshuis in Kathmandu.

Mick Bröcker initiatief nemer Ombir Foundation

Mick Bröcker initiatief nemer Ombir Foundation

Ombir-Foundation-Nepal
Leef je mooiste leven volgens Michael Pilarczyk
Gelukkige mensen leven gezonder, langer en met meer plezier. Ze zijn creatiever, inventiever, energieker en bereiken meer. Ze zijn veerkrachtiger bij tegenslagen, ze zijn succesvoller in vrijwel alles wat ze doen en ze doen vooral wat ze gelukkig maakt. Het is een positieve vicieuze cirkel. Wat kun je doen om positief in het leven te staan? Praktische tips om jouw mooiste leven te gaan leven.

1 Dankbaarheid. Bedenk elke avond voordat je gaat slapen waar je dankbaar voor bent die dag. Je daarvan bewust zijn en het benoemen heeft een positieve uitwerking op je gevoel en op je onderbewustzijn.

2 Doe wat je écht heel leuk vindt en word daar heel goed in. Leef vanuit je hart, volg je verlangen, leef je passie. Het volgen van je verlangen wijst je vanzelf de juiste richting op je levenspad. Daarvoor zijn moed, vertrouwen en geloof in jezelf nodig.

3 Denk niet alleen positief, leef positief. Positief denken is als ademen, doe je het niet dan sterf je af. Train je positieve geesteshouding elke dag. Een positieve levenshouding leidt je naar succes en geluk. Je geest is als vruchtbare aarde waarop je graag kleurige bloemen wilt laten bloeien, maar waarop problemen en negatieve gedachten zich verspreiden als onkruid. Wanneer dat voldoende tijd krijgt om te ontkiemen, zal dat je mooie bloementuin overwoekeren. Er groeit altijd onkruid in ons leven, wees alert en zoek een manier om het te verwijderen. Dan verandert je uitzicht. Negatieve gedachten leiden tot negatieve emoties, die zich uiten in angst en twijfel. Angst werkt verlammend.

4 Je hersenen zijn net als spieren te trainen. Alles wat er is, komt voort en ontstaan vanuit een gedachte. Word meester over je denkwijze, begrijp waar je gedachten vandaan komen en welke betekenis jij geeft aan die gedachten. Door je hersenen elke dag te trainen, kun je krachtige positieve neuro verbindingen laten groeien. Door dat veelvuldig te doen zullen die nieuwe neuro verbindingen je nieuwe gedrag en uiteindelijk je nieuwe positieve persoonlijkheid worden. De betekenis die je geeft aan een gedachte, een gebeurtenis of een situatie is cruciaal voor je denkwijze. Die bepaalt je visie op de werkelijkheid, hoe je reageert en hoe je handelt. Met andere woorden: de betekenis die je ergens aan geeft bepaalt je dagelijks leven.

5 Alles wat je aandacht geeft groeit. Geef aandacht aan positieve gedachten. Denk, spreek en handel positief. Als je bewust je aandacht meer richt op positieve dingen, zul je meer geluksmomenten en ‘toeval’ gaan ervaren.

6 Wees ontvankelijk (open minded). Sta open voor nieuwe ideeën en inzichten.

7 Oordeel niet of in elk geval zo min mogelijk. Oordelen is het gevolg van conditionering. Je gelooft in je eigen versie van de werkelijkheid, je gelooft in je eigen verhaal. En dat verhaal zit vaak vol met onjuistheden.

8 Zie het hoe het is, maak het niet erger dan het is. Kijk naar de feiten, laat je niet misleiden door je emoties. Laat je niet negatief beïnvloeden hoe het was of hoe jij denkt dat het mogelijk gaat worden. Besteed geen aandacht aan zaken die je op dit moment toch niet kunt veranderen.

9 Leef je leven op je eigen voorwaarde, dat is persoonlijk leiderschap.

10 Leef bewust. Wees je bewust van wat je doet en doe alles met aandacht. Houd je gedachten in het nu, laat je niet afleiden door gebeurtenissen uit het verleden en maak je niet onnodig zorgen om de toekomst. Merk je dat je gedachten gaan ronddwalen, vraag je dan af: wat leidt mij af?

11 Geniet van elk moment. Geniet elke dag. Dit leven heeft een deadline, je toekomst wordt elke dag korter. Geniet bewust.

12 Leef vanuit zuivere liefde.

13 In de stilte hoor je alles. Maak bewust tijd voor stilte en rust. Dit kun je trainen door meditatie en mindfulness. Probeer de stilte niet te begrijpen. Je kunt de stilte alleen ervaren als het verstand zwijgt. Maar de stilte vertelt je wat je nodig hebt. Als je geest tot rust komt ontstaat er helderheid. En helderheid leidt tot inzicht.

14 Zoek niet naar antwoorden, stel goede vragen. Ook goede vragen geven je helderheid en inzicht. Een goede vraag is een krachtige manier om een probleem op te lossen. Goede vragen zijn de sleutel tot groei en vooruitgang.

15 Bepaal een helder en duidelijk doel. Visualiseer je leven zoals jij het graag wenst: Design your own life. Zie het voor je, voel het, beleef het, zoals jij wilt dat het moet zijn. Zie dat alsof het nu al zo is, niet als een moment in de toekomst. En je moet ervan overtuigd zijn. Wanneer je twijfelt of er niet in gelooft, dan werkt je visualisatie niet. Geloof is de belangrijkste alchemist van onze geest. Eerst geloven, dan zien.

16 Het leven is een reis en bij elke reis hoort een bestemming. Die bestemming is geen plek, geen eindstation, maar een levenswijze. Leef vol vertrouwen.

17 Bouw elke dag aan je zelfvertrouwen en je eigenwaarde. Een gebrek hieraan maakt je onzeker, waardoor je moeilijk kunt kiezen en vaak niet weet wat je wilt.

18 Verbeter je communicatievaardigheid. De kwaliteit van je leven wordt voor een groot deel bepaalt door de kwaliteit van je communicatie.

19 Zorg voor een hoog energieniveau. Dat maakt je krachtig en zelfverzekerd. Is je energieniveau laag, dan heb je snel last van emotionele schommelingen en ben je vatbaar voor angst en onzekerheid. Eet gezond (veel groene groente), drink gedurende de dag elke uur een groot glas water en zorg voor regelmatige beweging van je lichaam. Je energieniveau is de basis voor een geestelijke en lichamelijke balans.

20 Maak elke dag een prioriteitenlijst. Schrijf dit op in een notitieboekje. Begin met het belangrijkste, werk elke dag je lijstje af en ga daarna pas andere dingen doen. Streep af wat je gedaan hebt, dat geeft je voldoening. Merk je dat je het lijstje telkens niet helemaal kunt afwerken, dan wil je te veel in te weinig tijd. In dat geval zul je bewust keuzes moeten maken, want dit leidt anders tot constante stress.

21 Je kunt in dit leven niet alles hebben, je kunt ook niet alles doen. Je zult veel meer missen dan meemaken. Accepteer dat, het is niet anders. Hoe meer tijd je verdoet met je druk maken en je zorgen maken over van alles, het vervelend vinden dat je dingen zult missen als je keuzes maakt, hoe minder tijd er over blijft om te besteden aan wat je wel wilt. De leuke dingen.

22 Stel jezelf goede vragen. Onderzoek en zeg niet dat je het niet weet. Dan ben je ook niet meer waard.
Wat wil je écht? Wat bepaalt de kwaliteit van je leven? Wat zou je willen doen om je leven leuker te maken?

23 Maak je leven niet onnodig ingewikkeld, geluk zit in eenvoud.

Deze video laat zien hoe anderen hun mooiste leven leiden