Zweverig? Welnee, spiritualiteit maakt je carrière betekenisvoller

Hard werken leidt niet altijd tot meer succes. Spiritualiteit maakt je carrière betekenisvoller. Sommige mensen pieken in de ochtend en dan is het echt niet nodig om ’s avonds nog uren achter je bureau te blijven plakken. Overwerken om maar te laten zien dat je uren maakt. Waar doe je het voor? Waar het echt om draait is het vinden van een goede balans. Leven en werken vanuit je intuïtie. Je vrij voelen om creativiteit te laten stromen. En dat is precies wat spiritualiteit met je doet.

Spiritualiteit maakt je carrière betekenisvoller omdat je je bewust bent van jouw kracht en het leven leeft dat je werkelijk wenst. Het leert je om op jezelf te vertrouwen en om te doen wat echt goed voor je is. Wanneer je een groter spiritueel bewustzijn creëert, ontwikkel je jezelf op persoonlijk vlak, kom je dichter bij jezelf en maak je je minder druk om wat anderen van je vinden. Hierdoor kun je afrekenen met angsten en onzekerheden en leef je vrijer.

Spiritualiteit maakt je zachter

Spiritualiteit kan er ook voor zorgen dat je leert luisteren naar je inner self. Dat je zachter wordt. En zacht is niet per definitie slecht voor een glansrijke carrière. Iedereen moet zijn eigen pad vinden en het is belangrijk om lief te zijn voor jezelf. Luister naar je intuïtie want dat is en blijft je belangrijkste raadgever. Veel mensen denken dat het belangrijk is om harder te worden om meer te bereiken. Dit is niet zo.

Hoe doe je dat, spiritueel ontwaken?

Het is niet zo dat je van de een op de andere dag spirituelere wakker wordt. Spiritueel ontwaken is een grote transformatie waarvoor je oude inzichten moet afbreken om ruimte te maken voor nieuwe inzichten. Iedereen bewandelt hierin zijn of haar eigen pad. Zo heeft de een succes door te mediteren terwijl je ander daar helemaal niet goed in is. Er is niet één manier om jouw leven spiritueler in te delen. Er zijn super veel dingen die je kunt proberen.

1. Wees empatisch en luister 

Mensen zijn geneigd om snel een mening te geven terwijl ze nog niet alles goed begrijpen. Luisteren is een waardevolle tool en een eigenschap die je kunt trainen. Men zegt niet voor niks: spreken is zilver, luisteren is goud. Niks zo vervelend als een collega of werkgever die precies dat herhaalt waar jij uitgebreid over hebt vertelt.

2. Zorg voor een feng shui werkplek

De omgeving waarin je de hele dag werkt, bepaalt of je je prettig voelt of niet. Wanneer iemand zich comfortabel voelt, zal diegene automatisch betere prestaties leveren. Chaos, herrie en drukte zijn niet stimulerend terwijl een opgeruimde werkplek, een goede stoel en fijne geur zorgen voor meer comfort. Het zijn simpele dingen die je in iedere werkomgeving toe kunt passen. Zo is het niet fijn om in de loop te zitten. Collega’s die constant achter je langs lopen creëren letterlijk en figuurlijk onrust en halen je uit je concentratie.

3. Biedt werknemers vrijheid

In Nederland lopen we achter op het gebied van werkethiek. Wereldwijd hebben mensen meer vrijheid om zelf uren in te delen. Wil je vroeg beginnen? Dat kan. Later starten en twee uurtjes langer doorwerken? Ook geen probleem. Die flexibiliteit en vrijheid krijg je lang niet bij alle werkgevers. Veel bazen denken dat een werknemer thuis ‘niks’ zit te doen of dat tussen negen en vijf echt gepiekt wordt. Dit heeft alles te maken met een gebrek aan vertrouwen. Wat helemaal ouderwets is, zijn werkgevers die nog steeds bepalen wanneer de werknemer vrij mag nemen. Het bestaat! Wij waren helemaal verbaasd toen we hoorde dat je in sommige bedrijven maximaal twee weken na elkaar vrij mag nemen en dan het liefst wanneer de werkgever dat wil. En dat terwijl je recht hebt of veel meer vakantiedagen. Soms is twee weken niet genoeg om helemaal uit te checken en daardoor kom je alsnog niet uitgerust terug op kantoor.

4. De boel de boel laten 

Schrijvers krijgen soms geen woord op papier omdat ze last hebben van een writers block. Dit begrip is overal geaccepteerd maar geldt dit niet ook in andere jobs? Soms is het creëren van rust en ontspanning het allerbeste om weer tot arbeidsproductiviteit te komen. Kies voor jezelf, onthecht een moment van je taken en ga rennen, mediteren of wandelen om weer bij zinnen te komen. Daarna stroomt de creativiteit vanzelf weer!

5. Vertrouw op je innerlijke proces 

Iedereen heeft dromen en verlangens. Het is en blijft belangrijk om deze uit te spreken. Innerlijke groei, je passie volgen en geprikkeld blijven zijn enorm belangrijk voor je productiviteit. Zolang jij het gevoel hebt dat je groeit, dat je iets moois aan het creëren bent, ben je gelukkig. Wanneer je denkt dat je stilstaat of vastzit, voel je je juist minder happy. Het is aan de werkgever om werknemers ruimte te geven om zich uit te spreken. En natuurlijk is het aan de werknemer om zijn of haar verlangens uit te spreken. Niet iedereen kan dit en soms helpt een coach je van inspiratie naar realisatie.