Zo maak je een klein huis een fijn huis

Huizen lijken soms onbetaalbaar en om die reden wonen veel starters samen met huisgenoten of met een beetje geluk hebben ze een mini-appartement weten te bemachtigen. Dit betekent dat je niet los kunt gaan met het aanschaffen van meubels. SHIT! Toevallig heb jij op Pinterest een mega grote bank gezien en je wilt eigelijk ook een grote eettafel.

Yeah. Dat kun je wel vergeten. Tevredenheid niet. Je kunt namelijk iets willen wat je niet hebt, maar je kunt ook iets willen wat je wel hebt. Tevreden zijn met jouw kleine ruimte en daar het beste van maken. Ik kan je vertellen: dit is hartstikke mogelijk en kleine ruimtes kunnen juist sfeervol zijn.

Met deze tips creëer jij jouw eigen kleine maar fijne huis:

1. Maak het eigen
Vaak wordt een klein huis gezien als tijdelijk. Je woont er in de overgangsperiode naar een groter huis… dit is natuurlijk wel een beetje waar maar wil niet zeggen dat je er niet het beste van moet maken. Wacht niet met losgaan als het op je interieur aankomt. Hang kunst aan de muur, zet kaarsen neer en maak het gezellig. Koop trouwens niet alles in een keer… de mooiste dingen verzamel je door de jaren heen. Het is een proces en stukje bij beetje wordt jouw huis echt je thuis.

huis Beeld via

2. Kies inspiratie zorgvuldig uit
Je hebt niet veel ruimte, benut de ruimte die je hebt goed. Een huis kun je tot de nok toe vullen met allerlei rommeltjes maar het is verstandiger om dit niet te doen. Pinterest, Instagram en tijdschriften maken je hebberig als je al die mooie plaatjes ziet. Alleen jouw huis is niet het huis van een ander en jij kunt niet alles hebben. Vergelijk jouw huis niet met dat van een ander en kies je eigen stijl.

klein huis Beeld via

3. Geen excuses
Heb jij jezelf ooit horen zeggen: “sorry, ik heb niet zoveel ruimte”. FOUT! Waarom zou je je excuseren voor je eigen huis? Je mag juist trots zijn op jouw eigen plekje en sorry zeggen doe je alleen maar uit onzekerheid. Niemand voelt zich ongemakkelijk om bij jou binnen te komen, dus maak het liever gezellig wil je?

klein huis Beeld via

4. Geniet van jouw plek
Onthoud dit goed: jouw thuis is wat je er zelf van maakt. Home is where the heart is. Stop met zeuren over te weinig ruimte, benut de ruimte die je hebt optimaal. Geniet van jouw knusse hoekje als je aan een kop thee nipt. Hang met liefde jouw verzamelde illustraties op. Brand kaarsen als het koud is en vergeet vooral niet om te genieten. Want jouw mini huis is toch de fijnste plek op deze wereld?

huisje Beeld via