Zo ga je verder als je relatie voorbij is

Het is iedereen wel ooit overkomen, liefdesverdriet. Soms ben je er vrij snel overheen maar het kan ook erg lang duren. Schijnbaar krijgt iedereen er ongeveer drie keer in z’n leven mee te maken. Dat is best vaak want je gaat er compleet aan onderdoor.

De draad weer oppakken zonder die ene persoon is zwaar maar noodzakelijk. Op den duur kom je er heus wel overheen en ben jij weer helemaal jezelf. Maar tot die tijd moet je alles uit de kast halen om het verdriet dragelijk te maken.

1. Wat triggert jouw liefdesverdriet?
Er zijn factoren die het leed versterken. Denk aan ‘jullie nummer’, steden, restaurants, een televisieserie, een film of gerecht. Allemaal dingen waar jullie beide van hielden, samen kwamen of die jullie nog op de planning hadden staan. Die dingen waren ooit fijn, nu zijn het tranentrekkers.

Schrijf voor jezelf op wat voor de ergste tranentrekkers zijn. Probeer deze de eerste periode na de break up zoveel mogelijk te vermijden. Dat zal niet altijd lukken, maar bedenk vooraf hoe je met deze situatie omgaat, dat scheelt de helft.

2. Verander je omgeving
Het helpt echt! Alles in jouw omgeving herinnert je namelijk aan jullie tijd samen. Een lik verf of nieuwe schilderijen aan de muur doet wonderen! Maak er weer een fijne plek van waar jij je thuis voelt.

3. Weg ermee!
Liefdesbrieven, kleine boodschappen, sieraden, kaarten en alle spullen uit jullie tijd zullen je altijd aan die ene verloren liefde blijven herinneren. Daar moet je vanaf! Geef de spullen weg aan vrienden of familie (mits ze die ketting niet gaan dragen in jou bijzijn). Waardevolle spullen kun je ook op het internet verkopen. Jezelf verlossen van deze spullen zorgt ervoor dat je verder kunt.

4. Social media
Verbreek jullie connectie, vooral op social media. Maak jullie online vriendschap ongedaan want je wilt niet zien wat jouw ex allemaal uitspookt zonder jou. Je hebt al helemaal geen behoefte aan foto’s van hem en zijn scharrels. Naast het feit dat je dit allemaal niet wilt weten is het beter om afstand te nemen van zijn leven. Het is niet belangrijk om te weten wat hij doet als het ervoor zorg dat je daardoor steeds aan hem denkt. Hem verwijderen doe je niet uit wraak, je doet het uit zelfbescherming.

Dit is waarom je partner vreemdgaat volgens de wetenschap.

5. Wis alles uit je telefoon
Een pijnlijk moment. Wis alle oude berichten, foto’s en filmpjes die je aan het verleden met hem herinneren. Zolang deze informatie in jouw telefoon staat zul jij er regelmatig een blik op werpen. Wat heb je daaraan? Je krijgt hem er heus niet mee terug! Kun je echt geen afstand nemen van jullie gezamenlijke herinneringen? Haal ze dan in ieder geval van je telefoon af zodat je er niet de hele dag mee bezig bent.

6. Ga op zoek naar nieuw vermaak
De eerste weken liefdesverdriet zijn het heftigst. Het is heerlijk om in deze periode weg te kwijnen bij series en films. Als het eerste leed verdwenen is, wordt het tijd dat je nieuwe dingen gaat ondernemen. Ga op tekenles of neem een naaicursus. Je leert nieuwe mensen kijken en met je handen werken is ontspannend.

7. Manifesteer
Blijf niet hangen in de slechte eigenschappen van jouw ex maar fantaseer over positieve punten van een potentiële lover. Die spontane, lieve en ook nog eens knappe man komt niet zomaar aanwandelen. Maar als jij positief denkt, krijg jij deze man veel eerder op de radar!

9. Beweeg!
Je leest het waarschijnlijk overal, dat is niet voor niks. Als jij sport en beweegt maakt het lichaam endorfine aan, een stofje waar je blij van wordt. Ga boxen of neem balletlessen en zorg ervoor dat je zweet! Het strakke lijf wat je daardoor krijgt nemen we voor lief!

10. Straal
Zelfvertrouwen is alles. Als jij zelfverzekerd bent straal je dat uit en ben jij een magneet voor andere personen. Het klinkt stom maar hijs jezelf in een nieuwe outfit, doe iets met je haar en zorg ervoor dat jij jezelf lief hebt.

Volg ons ook op Instagram!