Deze woorden moet je per direct verwijderen van je CV

Niemand hoeft je eraan te herinneren dat het bemachtigen van je droombaan een competitieve taak is. Een job op zichzelf. Daarom is het nodig om jouw unieke skills en karaktereigenschappen in de strijd te gooien. Je moet de aandacht trekken – en dan bedoelen we niet met kreten als NEEM MIJ! NEEM MIJ! Indruk maken op een positieve manier doe je door authentiek te blijven en dit laat je doorschemeren op je CV. Behalve dat je CV foutloos, dynamisch en informatief moet zijn, wil je er ook in laten blijken hoe JIJ in elkaar zit.

Recruiters en HR medewerkers zien dagelijks vele CV’s voorbij komen en weten inmiddels welke woorden je uit een blik hebt getrokken en welke echt van jezelf zijn. Deze cliches zijn uit den boze:

Resultaat gericht
Is dat niet het doel van elke job?

Harde werker
Waarvoor krijg je anders een salaris?

Toegewijd
Of was het niet toegewijd…

Betrouwbaar
Daar gaan we vanuit!

Team player
Anti collegiaal

Gepassioneerd
Passie waarvoor?

Dynamisch
We nemen je aan omdat je zo lekker dynamisch bent…

Deze woorden omschrijven jouw karakter niet, het is knip en plak werk en past op ieder CV. Zoek in plaats daarvan naar woorden die omschrijven wie jij bent. Ben je onderzoekend? Of scherp in crisis situaties? Ben je emphatisch en een netwerker? Noem voorbeelden bij de eigenschappen die het beste bij je passen. Specifiek zijn is belangrijk en werkt in je voordeel. De concurrentie is groot, alle details tellen mee!