WIN: Plantaardige maaltijdbox van LikeMeat

Minderen met vlees en vis. En masse zijn we er in ons koppie klaar voor. De knop is om. Wist je dat 45% van de Nederlanders zelfs bereid is om vlees vaker links te laten liggen en vaker voor plantaardig te gaan? Is zo. En wat ook zo is, is dat de vlezige evergreens steeds betere plantaardige look-a-likes krijgen. LikeMeat is er zo eentje. Zo vlak voor de Nationale Week zonder Vlees gingen we aan de test. Duimpjes omhoog! 

Nationale Week zonder Vlees

Eerst even over die Nationale Week zonder Vlees hè. Je moet wel deviceloos hebben geleefd om er in de afgelopen drie jaar niet over gehoord te hebben. Het idee in een notendop: een week geen vlees eten. “Iedereen die meedoet met de Nationale Week Zonder Vlees zal na deze zeven dagen makkelijker zijn weg vinden in de vegetarische en plantaardige keuken.”

Maar dat is het niet alleen. Je bespaart namelijk ook aardig wat donnies waar je portemonnee blij van wordt. En verder? Bespaar 130 liter water, want irrigatie voor de productie van veevoer, veehouderij en de productie van een portie vlees. Daarnaast scheelt het een CO2-uitstoot die gelijk staat aan 76 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees. De moeite waard om het eens te proberen! Schrijf je mee? Maandag 8 t/m 14 maart – Nationale Week zonder Vlees.

LikeMeat
LikeMeat, het meest veelzijdige stukje plantaardig

O help! Heb je je mindset net op standje ‘een week geen vlees’ gezet, zie je door de bomen het bos niet meer. Don’t you worry! Sinds kort hebben we LikeMeat ontdekt. Ze doen hun naam eer aan. Het doet je echt aan het vertrouwde stukje vlees denken, iets wat de founder heel belangrijk vindt. De beste man komt namelijk uit een familie van eigenaren van schnitzelrestaurants. Ondanks dat hij een flinke lap vlees goed kan waarderen, werd de nare nasmaak met de dag sterker. Dat moest anders kunnen en zo was daar LikeMeat. “Tijdens de productie van 1 kilo LikeMeat wordt 50 keer minder land en 12 keer minder water gebruikt. Bovendien is de CO2-uitstoot 27 keer lager dan bij bijvoorbeeld rundergehakt.” Winning! 

O.a. de kipstukjes, gyros, gehaktballetjes en nuggets (FAN!) van LikeMeat koop je bij de Jumbo en Picnic.

LikeMeat

WIN: LikeMeat maaltijdbox

Genoeg geklets, tijd voor een plantaardig maal van LikeMeat. Met de Nationale Week zonder Vlees in het vooruitzicht maken maar liefst 3 lezers van Enfait kans op een heuse 4-persoons maaltijdbox met LikeMeat’s Chicken Bites.

Afijn, wat je moet doen? Volg Enfait en LikeMeat op Instagram, en vertel ons in een e-mail naar enfait@madpacmedia.com waarom jij met de maaltijdbox op plantaardige tour wil. Fingers crossed! De winnaars krijgen woensdag 3 maart persoonlijk per e-mail bericht.*

* De namen en e-mailadressen van de winnaars worden gedeeld met LIVEKINDLY Collective. Vanzelfsprekend worden die gegevens niet voor andere doeleinden dan de LikeMeat winactie gebruikt.