Dit wil je: een slaapkamer die lekker ruikt

De slaapkamer is een heilig domein, hier breng je een groot deel van je leven slapend door. Daarom is het belangrijk dat je je comfi voelt in je nachtvertrek. Aangename geuren helpen hierbij én stimuleren volgens een Duits onderzoek gelukzalige dromen. In een meurend bed wordt niemand blij en het wekt ook nog eens nachtmerries op. Fijne geuren dus. Maar hoe laat je je slaapkamer lekker rieken?

Rozengeur
Duitse onderzoekers hebben het effect van rozengeur onderzocht. Aan het onderzoek deden vijftien jonge vrouwen mee en zodra ze de REM-fase van hun slaap bereikten, werden ze gewekt door de onderzoekers. Ze moesten meteen zeggen waar ze over gedroomd hadden én of dit een fijn of negatief gevoel gaf. De vrouwen die sliepen in de rozengeur hadden vooral fijne dromen. Vrouwen die sliepen in een viezige lucht werden minder blij wakker.

Fris beddengoed
Er bestaat niks lekkerders dan onder fris gewassen lakens kruipen. Dit gevoel is HEMELS! Eigenlijk moet je je beddengoed eens per week verschonen maar wacht nooit langer dan twee weken. Dan begint het muf te ruiken en hopen bacteriën zich op in jouw nestje. Als je het écht te druk hebt om je beddengoed te verschonen, kun je er altijd nog een spraytje luxe linnenwater van Marie-Stella-Maris overheen verstuiven. Mijn favoriet!
linen water
Luxe linnenwater 1000 ml, €59 Marie-Stella-Maris

Slaapverwekkende geuren
Mutabi van Muun is een Wood Diffuser die je op je nachtkastje of elders in de slaapkamer plaats. Dit luchtje is samengesteld uit pure, natuurlijke essences en het creëert rust in de belangrijkste ruimte in huis. De grapefruit, zwarte peper, cypress en een vleugje wierook roepen direct een gevoel van gewichtloosheid en loslaten op. Daarbij helpen de vetive (een grassoort bekend om zijn kalmerend en rustgevend effect), de salie en het violet je op weg naar dromenland. Als je ’s ochtends ontwaakt in een slaapkamer die lekker ruikt, begin je de dag stukken beter.
mutabi
Wood Diffuser, €49 Muun