Werk voor iemand die in jou gelooft, alleen bazen die in je geloven zullen in je investeren

Jij weet wel dat je ambitieus bent én hard werkt. Maar weet jouw werkgever dit ook? Op de werkvloer is het knokken voor waardering. Ik bedoel, je wilt niet als loonslaaf iedere dag dezelfde taken uitvoeren. Het is fijn als je een compliment krijgt en nog belangrijker: dat mensen in jou geloven.

Tweerichtingsverkeer
Investeren in personeel is voor de werkgever én werknemer interessant. Als werknemer heb jij behoefte aan ontwikkeling en uitdaging. Hierdoor blijf je positief en pak jij werk met beide handen aan. Voor de werkgever zijn commitment, betrouwbaarheid en positiviteit belangrijk. Wat heb je aan ontevreden personeel? Die lopen veel minder hard dan tevreden werknemers.

Kansen
Voor wat hoort wat, in ruil voor jouw inzet wil je beloond worden. Het is fijn als er extra salaris jou kant op komt maar belonen is meer dan een (vaak minimale) salarisverhoging. Je kunt ook groeien in functie en als dat goed gaat, komen die extra centen vanzelf. Om te kunnen groeien moet je enerzijds over de nodige kennis, vaardigheden en ambitie beschikken maar anderzijds ook kansen krijgen. Als een werkgever in jou gelooft krijg je deze veel eerder voorgeschoteld.

“Work for someone who believes in you because when they believe in you, they’ll invest in you.” Marissa Mayer

 

Wanneer geloven ze in jou?
Dus, jij hebt een geweldige baan, streeft doelen na en dealt prima met deadlines. Helaas is dit niet voldoende om verder te komen. Waarschijnlijk doen al je collega’s hetzelfde. Als je echt wilt groeien moet je hard werken én meedenken. Zie jij mogelijkheden voor groei, ontwikkeling en meer winst? Deel deze plannen. De werkgever kan twee dingen doen: het idee zelf uitwerken of jou de touwtjes in handen geven. Dat laatste is een kans! Ze geloven in jou, nu moet je het idee nog waarmaken. Vegen ze al je plannen meteen van tafel? Bedenk je dan of het plan echt wel zo goed is. Gaan ze later toch met jouw idee aan de haal en krijg je 0 credits? Dan voel jij je niet gewaardeerd en klein gehouden.

13 dingen die je kunt doen om je carrière een boost te geven.

Wegwezen!
Het is nogal een drastische maatregel om ontslag te nemen als het even tegenzit. Toch is het slim om op zo’n moment met een loopbaancoach of HR manager om de tafel te zitten. Want als jij in een werksleur zit én geen doorgroeimogelijkheden ziet, sleep jij jezelf iedere dag met tegenzin naar kantoor.

Volg ons ook op Instagram!