Waarom stinken schone glazen weleens naar eieren?

Gadverdamme! De geur van eieren kruipt mijn neus binnen als ik een slok neem van mijn water. Uit een schoon glas nog wel! Waarom stinken mijn schone glazen uit de vaatwasser naar eieren als ik zeker weet dat ze echt goed gewassen zijn? De vaatwasser stinkt niet en ook mijn afwasborstels worden regelmatig vervangen. Waar komt dan toch die viezige geur vandaan…

Na wat research blijkt al snel dat een nare geur toch echt door bacteriën veroorzaakt wordt. Deze zie je niet altijd maar ze zijn er wel. Een perfect schoon glas stinkt niet. Soms krijg je een glas niet perfect schoon met een simpel sopje of een beurt in de vaatwasser. Dit komt omdat fosfaat (terecht) niet meer is toegestaan in vaatwastabletten of afwasmiddel. Wat je wel kunt doen om de stank te verminderen is de theedoek regelmatig vervangen (daar krioelt het van de bacteriën) en zo nu en dan een nieuwe afwasborstel aanschaffen.

Nog een laatste tip: verwijder altijd alle prut uit het filter en zet een bakje met witte azijn in je lege vaatwasse. Zet het spoelprogramma met heet water aan. Zo verwijder je niet alleen vieze geurtjes maar ook vetresten.