De voordelen en werking van Tea Tree

In Australië is Tea Tree een veel gebruikt ingrediënt in natuurlijke producten. Dit komt door de antibacteriële eigenschappen van Tea Tree. Voor veel Australiërs is het een wondermiddel en wij gaan je vertellen waarom en waarvoor je het allemaal kunt gebruiken. Van puistjesbestrijder tot must-have voor iedere mom!

Tea Tree wordt gewonnen uit de theeboom genaamd Melaleuca Alternifolia, deze boom groeit van nature alleen in Australië en dat maakt het middel nog bijzonderder. Er wordt gezegd dat de Aboriginals de bladeren/naalden van de boom al gebruikten om stoombaden te nemen tegen verkoudheid en griep.
De naam ‘tea tree’ is ontstaan doordat James Cook de geurende bladeren meenam naar Engeland en er daar thee van zetten. In de tweede wereldoorlog werd Tea Tree gebruikt om wonden schoon te maken en steeds meer mensen doen dat vandaag de dag weer.

Tegenwoordig wordt Tea Tree gebruikt voor natuurlijke medicinale behandelingen door zijn antivirale eigenschappen en als insecten werend middel maar ook in middelen die hoofdluis bestrijden. Voor ons is Tea Tree belangrijk in producten voor natuurlijke reiniging, de antiseptische, antibacteriële en schimmeldodende werking. Logisch dat deze eigenschappen het een geweldige toevoeging maken aan natuurlijke cosmetische producten.

Mocht je last hebben van acne dan is een Cleanser met Tea Tree het proberen waard, de olie stopt de groei van bacteriën die acne veroorzaken en verminderd een wat vettere huid. Je kunt ook je puistjes aanstippen met pure Tea Tree olie. Je vindt Tea Tree ook vaak terug in natuurlijke schoonmaakmiddelen omdat het de bacteriën op je keukenoppervlak en in je badkamer effectief dood.

simple as that

Natuurlijke deodorant bevat ook vaak Tea Tree en waarom is dat? De geur van zweet komt niet van het zweet zelf, het is de interactie tussen levende bacteriën op de huid en zweet dat uit je klieren komt. Tea Tree zorgt ervoor dat deze bacteriën en dus zweetgeur geen kans krijgen. Door het gebruik van een natuurlijke deodorant krijgen nare geurtjes geen kans! Hetzelfde geldt voor tandpasta, mondspoeling en voetencrème met Tea Tree. Het wordt toegevoegd zodat bacteriën geen kans krijgen.

Naast de reinigende en antibacteriële eigenschappen van Tea Tree ruikt het ook gewoon lekker. Deze Mistspray van Bondi Wash is het ultieme Tea Tree product. De combinatie van Tea Tree & Mandarijn is divine!! Moeders zijn fan van deze spray omdat ze babydekentjes, speeltjes of eigen kleding waar slijm of viezigheid opkomt van de baby makkelijk kunnen reinigen en vieze geurtjes snel maskeren. De spray is 100% natuurlijk en plantaardig, veilig voor de hele familie en functioneel voor vele doeleinde. Geef je bank, auto of gordijn een frisse boost, je kleding na een avondje stappen of gebruikt als subtiel parfum op je huid.

Love & Sunshine,

Erin & Floor

Volg ons op voor meer Nourished Nederland op: Facebook & Instagram
Of neem een kijkje in de webshop of blog: Nourished Nederland