Voor meer sfeer in huis is raamdecoratie een must

De liefde voor een knap interieur is er al jaren en dat is, als je het ons vraagt, de basis: want wie iets écht leuk vindt, maakt van z’n huis een stijlvol thuis. Toch? Oke, een beetje gevoel voor kleur en esthetiek is wel handig maar ach, er zijn altijd hulptroepen beschikbaar. Want zelfs al ben ik afgestudeerd aan het AMFI (fashion & design), ik weet niet meer hoe de naaimachine werkt. Dus mooie gordijn op maat maken… ho maar. Ik weet wat ik wil maar het is fijn dat ik de hulp van Veneta.com kan inschakelen wanneer het nodig is.

Want die hebben er verstand van. Raamdecoratie. Als jij een beetje weet wat je wilt, komt er een heuse expert bij je langs om samen met jou te kijken wat het beste bij jouw ramen past. Drie keer is scheepsrecht hopen wij nu we de afspraak hebben gemaakt want sinds we verhuisd zijn (alweer ruim een jaar) hebben we al drie keer van raamdecoratie gewisseld. Eerst kozen we snel voor een rolgordijntje want ja, je moet toch iets als je er net woont. Toen kwamen er roze velours gordijnen met ringen aan een gouden rails. Nah. Na slechts een paar weken tijd was ik al het opzichtige goud alweer zat. En dus werd er weer opnieuw gezocht naar een knappe optie voor onze studeer- en logeerkamer.

veneta shutters

Mooie shutters
Omdat wij in een jaren 30 huis wonen, viel ons oog vrijwel meteen op shutters. In beide kamers hebben we een soort van erker en shutters vallen precies in het raam waardoor de kamer groter oogt. Shutters ogen strak en clean en dat vinden wij pretty awesome omdat we op de muur al een lekker druk behang hebben. Verder zijn er veel houten balken aanwezig in beide kamers en deze ogen mooier nu de shutters zijn gemonteerd. Jawel. Dat komen ze voor je doen… want shutters plaatsen is nogal een karwei. Het product is complexer dan andere type raamdecoraties, daardoor zijn de prijzen van shutters hoger.

veneta

Ten eerste komen ze jouw ramen opmeten, dit moet heel precies gebeuren anders past het frame er later niet in. Dan is het een kwestie van geduld terwijl de shutters speciaal voor jou worden gefabriceerd. Soms worden shutters en houten jaloezieën of lamellen met elkaar verward. Dat deed ik ook. Het grootste verschil is dat shutters binnenluiken zijn die je kunt openklappen, de shutters die in ons huis zijn geplaatst bedien je met een stang. Je hebt dus geen koordjes waarmee je ze omhoog schuift. Lamellen of houten jaloezieën zou je eventueel zelf kunnen monteren (hoeft niet!) maar bij shutters is dit ingewikkelder. Er wordt dan ook netjes een afspraak gemaakt voor de plaatsing en de mannen zijn er toch een dik uur mee bezig. Na het plaatsen van de shutters krijg ik nog uitleg over hoe en wat en extra shutters en een beetje verf voor in het geval dat er iets beschadigt.

veneta

Velours gordijnen in de kleur Terra
Goed de shutters hangen maar ik ben ook van de gordijnen. De uitspraak “doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg” vind ik verschrikkelijk en daarom houd ik van afwisseling én kleur. Als ik vertel hoe ik het voor me zie, schrikken mensen vaak maar uiteindelijk vinden ze het resultaat beeldschoon. Ons behang is blauw en de kleur ’terra’ past daar heel goed bij. Deze combinatie had ik ooit ergens in een interieur magazine gespot en als ik het eenmaal in mijn hoofd heb, gaat het er niet meer uit. Een blauwe slaapkamer zorgt voor rust en kalmte en dat is fijn als je wilt slapen of studeren. Terra gordijnen creëren juist warmte en knusheid. Een mooi contrast! Al helemaal omdat wij voor velours gordijnen hebben gekozen. Doormiddel van velours gordijnen geef je elke ruimte meer warmte en luxe.

veneta velours gordijnen

Tijdens het gratis adviesgesprek worden er dingen besproken waar ik zelf echt niet over nadenk: zo kun je kiezen tussen een dubbele of een enkele plooi. Een enkele plooi creëert een rustige en moderne uitstraling en omdat we al een druk behang en gekleurde gordijnen hebben, lijkt dat ons dan wel weer handig. De gordijnen worden keurig op maat gemaakt en je kunt kiezen of je ze verduisterend wil of niet. Ook over het ophangen is nagedacht: wanneer de bovenste rand van de gordijnen tegen het plafond aan komt krijg je minder licht binnen. Bij Veneta.com weten ze ook alles! Ze draaien dan ook al jaren mee in het vak. Je kunt bij Veneta.com terecht voor jaloezieën, gordijnen, rolgordijnen, shutters, vouwgordijnen en nog veel meer. Omdat ze in zoveel verschillende huizen komen (lijkt me fantastisch!) delen ze ook regelmatig de mooiste inspiratie.

Veneta.com had een garantie van 5 jaar op raamdecoratie maar dit is nu 8 jaar. Drie keer is he-le-maal raak en voorlopig wisselen wij niet meer van gordijnen en shutters.