Verminder de footprint van jouw baby

Als er iets is waar de milieubewuste ouder niet blij van wordt, is het de footprint van baby’s. Hoe lief en schattig baby’s ook zijn, de impact op de aarde is gigantisch. Dit kan lastig zijn, vooral als je na het eeuwige luiers verschonen liever niet ook nog eens eindeloos lang luierwasjes wilt draaien.

Als kersverse ouder moet je echt overal aan denken. De wereld staat even op z’n kop! Bijkomen van de bevalling, slapeloze nachten en een lange rij kraamvisite op de stoep. Op deze momenten is het fijn als je lijstjes af kunt vinken. Bij deze een lijstje met fijne tips voor een duurzamere babytijd.

LILLYDOO (green) luiers

Word jij als moeder niet blij van wasbare luiers maar ook niet van bergen plastic? Dan zijn er heus luiers die wél voldoen aan je eisen. Het is even zoeken maar de luiers van LILLYDOO zien er mooi – hallo printjes! – uit én zijn beter voor het milieu. Dat is wel zo fijn als je je bedenkt dat baby’s gemiddeld 7 luiers per dag verslijten. LILLYDOO green luiers zijn gebundeld in een papieren verpakking, en gemaakt met zo min mogelijk plastic. Het plastic dat nog nodig is, wordt gecompenseerd. Dit wil zeggen dat ze meer plastic uit de natuur verwijderen dan dat de luiers van LILLYDOO bevatten. De luiers zijn overigens ook erg fijn in gebruik, ze hebben een goede pasvorm, lekken niet snel door – héél belangrijk – en irriteren de babybilletjes niet.

lillydoo green

LILLYDOO LUIERABONNEMENT

Handig is het LILLYDOO luierabonnement. Dit abonnement zorgt ervoor dat jij altijd een voorraad luiers in  huis hebt, precies in de goede maat. Of je ze nu om de drie of vier weken wilt ontvangen, alles kan. Bestel je luiers via de site of via de app, gemakkelijker kan het niet.

BABYDOEKJES
Ook een must: de LILLYDOO babydoekjes. Deze zijn net als de luiers vrij vanrotzooi en ook nog eens biologisch afbreekbaar! Ze zijn er voor gevoelige billetjes en in een variant met 99% water.

Red Orka

Rompers. Je denkt dat je er genoeg hebt maar dan blijk je er alsnog weinig te hebben. Althans, zo gaat dat bij ons. Reflux, spuitluiers… de romper wordt wel drie keer per dag verschoont. Daarom is een Red Orka romper abonnement dé uitvinding waarvan wij denken: hoezo hebben wij dit niet bedacht?! In plaatst van steeds nieuwe rompers te kopen, bespaar je 44.000L water en 220 KG CO2 uitstoot door een abonnement te nemen. Hierdoor verminder je niet alleen jouw footprint op het milieu maar heeft je baby de beste kwaliteit rompers van biologisch katoen.  Wanneer de rompers niet nog een ronde meekan, wordt deze gerecycled. De vezels uit oude rompers worden hergebruikt voor nieuw garen. Deze garen zullen uit 50% gerecyclede rompers en 50% virginkatoen bestaan. De 50% virginkatoen is van organisch katoen en is belangrijk voor de kwaliteit van de stof. De rompers van Red Orka worden in Europa geproduceerd en mocht je in Amsterdam wonen, dan krijg je ze per fiets thuisbezorgd.

Red orka

 

Koop tweedehands kleding of speelgoed

Marktplaats en VINTED staan vol met spullen die zo goed als nieuw zijn. De box, een wandelwagen, een kinderstoel en héél veel schattige kleertjes. Alles is online te koop. Als je weet wat je favoriete merken zijn heb je zo de inboedel bij elkaar voor een schrijntje van de prijs. Niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je eigen portefeuille. Want zeg nou zelf: een jurkje van honderd euro is nóg leuker als je deze voor twintig euro scoort. Zeker als je je bedenkt dat je er hoogstwaarschijnlijk maar twee maanden plezier van hebt.