Truffel lovers haast u naar 5&33
Het truffelseizoen gaat weer van start en 5&33 trapt het truffelseizoen dit keer af in samenwerking met Freek van Noortwijk en Guillaume de Beer. Vanaf 25 oktober kun je een 4-gangen menu met verse witte truffel uit Italië bestellen. Uiteraard is er ook de welbekende Truffle Tuesday, deze dinsdagen staan in het teken van de 5&33 signature dish: Truffle Taglionini.
Truffel en bloemkool
Voor alweer de 6de editie van de truffel kick-off heeft 5&33 chef Mirko Bischèri de handen ineengeslagen met niet één, maar twee chefs: Freek van Noortwijk, bekend van o.a. zijn rol als jurylid in Masterchef, en chef Guillaume de Beer. Samen met een derde partner vormen zij The Breda Group en ze runnen vier restaurants in Amsterdam. De twee gastchefs hebben hun favoriete truffelgerecht, gefrituurde bloemkool met Hollandaise saus en truffel, toegevoegd aan het menu. De verrukkelijke truffels van het 4-gangen menu worden in Umbrië, Italië verzameld en om de dag naar de keuken van 5&33 vervoerd. Hoe bijzonder?
Het 4-gangen menu kost € 50,- en is verkrijgbaar tot en met eind februari 2020.
Nieuwsgierig wat je op je bord krijgt?
1e gang: Gefrituurde bloemkool met een Hollandaise saus van gerookte ham, sjalotjes, Pecorino en truffel
2e gang: Gerookte buffalo ricotta ravioli met truffel
3e gang: Lam, artisjok en truffel
4e gang: Romige hazelnoten met een gezouten chocolade crumble en truffel