Trek je grijze haren uit je hoofd? Pas maar op!

Sneaky basterds, opeens zie je ze: grijze haren. Bij de één gebeurt het al op zijn / haar 18e, de ander moet moeite doen om er op latere leeftijd een bosje te spotten. Welk kamp je ook zit, wellicht is er geen haar op je hoofd die eraan denkt om die grijze knakker eruit te trekken, want je weet wat ze zeggen: ‘één eruit is twee erbij.’ Heb je er juist wél een handje van, dan is het goed om te weten dat er dit gebeurt.

Power to grijze haren

Dat over die twee voor de prijs van één is een fabeltje, want er kan nou eenmaal uit elk haarzakje maar één haar groeien. Onmogelijk dus. Kan niet. Trek je ‘m eruit, weet dan dat er binnen de kortste keren weer een grijze spriet ervoor terug groeit. Eén die dunner van soort is en langzamer groeit…Zo’n typische korte termijn oplossing waar je – laten we wel wezen – net niks mee kunt.

Pas liever maar een beetje op. Want hoe onschuldig het ook lijkt, zo’n haar eruit trekken, het kan gebeuren dat de haar ingroeit vanwege de schade aan je hoofdhuid door het snelle *tjak* trekken.

Dus waarom die grijze haren niet gewoon met rust laten? Grijs haar is hartstikke hip (nee joh, geen grijze dakduif, maar flitsende famme) en bovendien kan het je heel goed staan. En mocht het nou echt huilen met de pet op voor je zijn, die grijze haren, dan is de kapper slechts een belletje verwijderd. Ook weer opgelost!