Ziek? Zwak en misselijk? Eet dan een van de 10 gezondste stukken fruit

Er zijn zoveel soorten fruit dat je soms niet eens meer precies weet welke nou eigenlijk het gezondste is. Bovendien bevat een stuk fruit ook suikers en koolhydraten en is het daarom verstandig om er niet te veel van te eten. Op een rij de top tien meest gezonde stukken fruit.

 1. Appel
  An apple a day keeps the doctor away. Zo is het maar net. De appel is het gezondste van allemaal. Een normale appel bevat maar 80 calorieën en bezit 3 gram aan vezels. Wil je afvallen dan is het slim om een groene variant te kiezen in plaats van een rode.
 2. Abrikozen
  Op nummer twee staat de abrikoos. Eén abrikoos bevat ongeveer 17 calorieën. Dit fruit, dat door de Grieken vroeger de ‘gouden eieren van de zon’ werd genoemd, is rijk aan vitamine A, vitamine C, kalium, luteïne en zeaxanthine.
 3. Bananen
  Bananen zijn rijk aan potassium: dit stofje speelt een belangrijke rol bij hart- en spieractiviteiten. Heb je last van spierkrampen? Dan is ’t slim om een banaan te eten, je zult zien dat het dan minder wordt. Een normale banaan bevat ongeveer 110 calorieën.
 4. Zwarte bessen
  Op nummer vier zwarte bessen. Een grote bak vol met deze bessen bevat ongeveer 74 calorieën. De zwarte bes zit vol met vitaminen, mineralen en antioxidanten.
 5. Blauwe bessen
  We blijven bij de bessen. Dit keer blauwe bessen. Een bakje blauwe bessen bevat ongeveer 80 calorieën. Deze blauwe bessen zijn erg gezond, want ze helpen ons afweersysteem. Blauwe bessen bevatten veel vitamine B6 en foliumzuur. Deze stoffen kunnen schade aan de aderen voorkomen.
 6. Kersen
  Ook kersen zijn erg gezond: een bakje van deze vruchten bevat maar 84 calorieën. Ruim 200.000 mensen in Nederland kampen met artritis, een pijnlijke ontstekingsziekte aan de gewrichten. Volgens onderzoekers bevatten zure kersen het hoogste ontstekingsremmende gehalte van alle voedingsmiddelen, waardoor deze vrucht voor verlichting kan zorgen bij artritispatiënten
 7. Grapefruit
  De grapefruit bevat de meeste vitamines van alle citrusvruchten. Zo zit er meer dan 1,5 keer zoveel vitamine C. Een grote grapefruit bevat maar 78 calorieën.
 8. Kiwi
  Een kiwi bevat heel veel vitamine E: een krachtige antioxidant die de huid beschermt tegen veroudering. Dus eet iedere dag een kiwi en zeg maar dag tegen je rimpels. Ook zorgt de grote hoeveelheid vitamine C in kiwi’s voor de aanmaak van collageen Een kiwi bevat ongeveer 46 calorieën.
 9. Mango
  Door mango’s te eten versterk je je immuunsysteem. Dit komt doordat deze fruitsoort een grote hoeveelheid vitamine A en vitamine C bevat. Ondanks dat een mango hartstikek gezond is, moet je de vrucht met mate eten omdat het veel suikers bevat. Eén grote mango bestaat uit 135 calorieën.
 10. Sinaasappelen
  Sinaasappelen zitten bomvol vitamine C, daarom drinken we het maar al te graag als we verkouden worden. Het eten van sinaasappelen kan bijdragen aan een verlaging van de bloeddruk, omdat sinaasappelen veel hesperidine bevatten. Hesperidine is een stof die vooral in citrusvruchten voorkomt en wordt ook wel vitamine P genoemd. Eén grote sinaasappel bevat maar 61 calorieën.

Welke fruit vind jij het lekkerste?