5x tips wat niet te eten voor je aan je vliegreis begint

Vanaf volgende week is het officieel summer time, whoop whoop!  Wie weet heb je een fijne ‘oplaadvakantie’ gepland staan, lucky you. Voor tha boyfriend en mij wordt het waarschijnlijk Sardinië, Sicilië óf het Italiaanse vasteland doorcrossen met een Fiat500 cutiepie. Alles leuk en aardig, maar om er te komen, moet je geloven aan een paar uurtjes reizen. Om je vakantie onbezonnen te beginnen, ben ik voor je gaan uitzoeken wat je vooral niét moet eten als je voor lange tijd met je kadetten aan je vliegtuigstoel bent gekluisterd. Ready?! Let’s go!

Bonen, buikboosdoener #1

Bonen, ze kunnen zo lekker zijn, maar my oh my op reis kan het een behoorlijk buikpijndosier zijn. Dit komt, doordat ze veel onverteerbare suikers bevatten die nare gassen in je buik opbouwen. En hoe meer gassen, hoe vervelender je reis voor jou (en je medereizigers haha) wordt. Oh en wat betreft die onverteerbare suikers wees gewaarschuwd, want die zitten dus ook in groente als broccoli en kool.

Farewell Fastfood 

Mij zal je niet snel betrappen in een Burger King, KFC of McDonalds. Oké, alleen voor de ijsjes of met een flinke kater…óf als ik op Schiphol ben. Dat laatste moet je dus vooral niet doen. Die caloriebommen bevatten namelijk een bups verzadigde vetten waar je buik alles behalve blij van wordt. Bovendien zit fastfood vol met zout, waardoor je veel vocht gaat vasthouden…voilà opgeblazen food belly. P.s. Brood blijkt in mindere mate hetzelfde effect te kunnen hebben, dus dat wordt salades happen.

Koffieleuten liever laten

Lekker hoor zo’n bakkie pleur, maar drink het beter niet op je reisdag(en). Deze energiebooster droogt je namelijk niet alleen uit, maar irriteert ook nog eens je blaas. Nu we het toch over dranken hebben: Frisdrank met bubbels is ook een no no. De meest plezierige vervanger voor je buik: plat water.

Kauwgompje? No thanks!

Deze had ik totaal niet aan zien komen. Mensen die last hebben van hun oren tijdens het opstijgen en dalen, zijn gebaat bij kauwgom. Maar wist je dat de lucht die je door het kauwen creëert in je maag wordt opgeslagen…en laat vooral de suikervrije variant voor wat het is. Dat zorgt helemaal voor een ballonbuik…

Appeltje voor de uhhh…dorst?!

Een appeltje, altijd lekker als je wat te happen wil hebben. Alleen zit ook dit kleine vitamineding vol met lucht. Dus hoe gezond ook, tijdens je reisdag even niet.