Word een echte e-mail pro met deze tips

Geef maar toe. Heb jij ook nog 1302 e-mailtjes die je moet openen? En nog iets van 50 die je nog moet beantwoorden? Ben je het overzicht volledig kwijt? Dan gaan deze tips ervoor zorgen dat jij een echte e-mail pro wordt.

1. Unroll
Download de app Unroll.me. Met deze app kun je jezelf vliegensvlug al swipend uitschrijven van alle nieuwsbrieven waar jij je ooit voor hebt opgegeven. Een vervelend klusje maar het gaat je uiteindelijk wel heel erg veel rust opleveren.
2. Delete
Voor een georganiseerde inbox is het belangrijk dat je oude e-mails verwijdert. Vind je het lastig om sommige e-mails weg te gooien? Dan kun je een speciaal mapje aanmaken. Geef de map de titel: Ga-ik-waarschijnlijk-nooit-meer-lezen en de datum. Je zult uiteindelijk verstelt staan hoe weinig je in dit mapje gaat kijken. En doordat je alles al georganiseerd hebt, kun je het ook heel makkelijk verwijderen.

3. Plan je e-mails

Om niet de hele dag met je inbox bezig te zijn, is het handig om twee momenten per dag in te stellen om je e-mails te beantwoorden Dit kan je in de ochtend even snel doen en aan het einde van de dag. Mijn advies is trouwens om het aan het einde van de ochtend te doen, zodat je direct aan de slag kan met je deadlines. Ga je op vakantie? Vergeet dan ook niet om een out of office aan te zetten.

4. Notificaties

Heb jij je notificaties aanstaan van je e-mail? Staat er continu een rood stipje bij je inbox? Zorg ervoor dat je dit weghaalt. Dit roze stipje zorgt voor onbewuste stress en daar wordt niemand blij van. Heb je meer dan honderd vlaggetjes en meer dan twintigduizend e-mails in je inbox? Oef! Maak dan een speciale map aan voor 2017 en sleep daar alle mails van dat jaar naartoe. Doe hetzelfde voor alle andere jaren.