The Veggie Revolution

Is this ’the veggie revolution’? Wereldwijd ruilen steeds vaker mensen hun steaks in voor veggies, met oog op duurzaamheid, om gezondheidsredenen of het niet willen bijdragen aan dierenleed. Plantbased eten is hot en het lijkt erop dat 2017 het jaar van de vegans aan het worden is. Volgens het Parool is Amsterdam onlangs gekroond tot veganhoofdstad van Europa.

Je schijnt er namelijk bovengemiddeld veel veganistische hapjes te kunnen eten. Veganisten eten helemaal geen dierlijke producten: Geen vlees, geen vis, geen eieren, geen zuivelproducten en geen honing. Daarnaast kiezen zij ervoor om geen dierlijke materialen zoals wol, zijde, leer en dons te dragen of te gebruiken. Hier zijn tegenwoordig verschillende gradaties in. Zo kennen we natuurlijk de vegetariërs, maar zo zijn er ook flexitariërs en ‘part-time vegans’, die er voor kiezen om niet elke dag dierlijke producten te eten. Interesse is er dus zeker, zo stond oktober in het teken van de vegan challenge, waarbij niet-vegans werden uitgedaagd een maand lang veganistisch te eten.

Wat voor een levensstijl je ook naleeft, iedereen weet inmiddels dat het consumeren van minder dierlijke producten een positieve invloed op jezelf en op de natuur kan hebben. En als dat al niet genoeg is, het zorgt er ook voor dat je creatiever in de keuken wordt. Wil jij ook een lekker gerecht op tafel zetten zonder dierlijke producten? Bekijk op mijn website dan een aantal gemakkelijke maar bovenal overheerlijke recepten.

Sweet & Smokey riceballs
Smokeyriceballsenfait
Je vindt het recept hier.

Veggie Taco Bowls
Tacoveggiebowlenfait
Je vindt het recept hier.

Pad Thai salade
pad thai
Je vindt het recept hier.