Te gekke wijnfestivals voor wijnliefhebbers

De woorden wijn en festival mogen weer in een adem genoemd worden. De afgelopen jaren was het binnenblijven geblazen maar inmiddels wordt het leven gelukkig weer keihard gevierd. En soms moet dat gewoon met wijn. Het liefst in een mooie omgeving met een uniek maar toegankelijk aanbod. Wie wil dat nou niet? Wijnfestivals zijn er voor wijnliefhebbers maar ook aanhang is welkom.

DRUIF wijnfestival bij Fort Fier in Bussum – 3 juli

In het Gooi wordt wijn gedronken. Véél wijn. Het is dan ook niet zo gek dat wijnfestivals de weg naar Bussum weten te vinden. De locatie, Fort Fier, waar dit wijnfestijn plaats zal vinden is indrukwekkend mooi. Normaal is deze plek alleen open voor bruiloften en evenementen maar nu is iedereen welkom voor wijn! Jawel voor WIJN! Dat maakt het natuurlijk extra fijn. Kaarten kosten €9,50.

Het Wijnfestijn Den Haag – 12, 13 en 14 augustus 2022

De Lange Voorhout zal worden omgetoverd tot een intiem wijnfestival. Er zijn meer dan 100 verschillende wijnen en ook aan een snackje is gedacht. Bij binnenkomst krijg je een glas cava en je kunt er Jeu de Boulen. Nou zeg, dat is pas gezellig! Een ticket kost €10 inclusief de servicekosten.

Amsterdam Wine Festival Westergas – 22 t/m 25 september

Het Amsterdam Wine Festival is groots. Honderden wijnen uit alle windstreken van het Noordelijk halfrond kun je hier proeven. Zelfs de duurste wijnfles van Europa is exclusief te verkrijgen op het Amsterdam Wine Festival. En niet alleen wijn zorgt voor plezier er is nog genoeg ander vertier. Denk aan wijnquizen, live bands en duiven stampen. Ja joh! Lekker met je voetjes in fruitige druifjes, dat is pas genieten. Deze editie vindt plaats in het Westergas dus weer of geen weer, wijnen zul je! Een kaartje kost €10.

DRUIF wijnfestival bij de Biersteeg Hilversum – 2, 3 en 4 september

De Biersteeg in Hilversum is dé plek voor wijn. Jawel. Deze knusse straat mag zich dan wel De Biersteeg noemen, begin september draait alles om wijn. En snacks. Want bij een flesje wijn horen borrelhappen en die zijn er zeker. Je bent erbij voor €9.50.

 

Lees ook: samen met een kat in huis leven doe je zo.