Sunday Celcius Lunch bij C. Amsterdam
Zondag is de afgelopen jaren mijn lievelingsdag geworden. Met name omdat je op zondag overal zo lekker lang en uitgebreid kunt lunchen! Afgelopen zondag gingen wij voor de Sunday Celcius lunch naar C. Amsterdam. Kennen jullie restaurant C al? Deze plek aan de Wibautstraat in Amsterdam is een fijn restaurantconcept van Michiel van Eerde (bekend van BAUT) waarbij je ontdekt wat de invloed van temperatuur is op de verschillende gerechten.
De bereidingen gaan als volgt:
-20 tot 0° C Bevroren en koud
0 tot 20° C Rauw en koud
40 tot 80° C Lage temperaturen
100° C Stoom en kook
200° C Grill, Plancha en Tempura
Knappe plek
Voordat de gerechten op tafel komen, kun je al intens genieten van de inrichting van restaurant C. In het midden hebben ze een grote open keuken en vanaf de fluweelzachte ronde bank zie je precies wat er allemaal in het restaurant gebeurd. Met een glaasje bubbels in een beeldig glas wachten we tot de eerste gang op tafel komt.
We beginnen met een koud gerecht van 0-20° C: makreel met een ravioli van radijs en creme van avocado. De bloemige Chenin Blanc smaakt prachtig bij dit gerecht.
De volgende gang is er een die 12 uur op 75° C sous-vide heeft gekookt. We hebben het over konijn geserveerd met eekhoorntjesbrood, een crème van kook en en schuim van schorseneer. Indien gewenst wordt het gerecht afgetopt met ganzenlever. Er wordt een Italiaanse wijn bij het gerecht geserveerd uit Piemonte, de Prunotto Barbera D’ Alba heeft een rijke geur met aroma’s van donker fruit, specerijen, hout en rozen.
De laatste gang is wederom een vleesgerecht, heerlijk mals bereid op 200° C en het heeft een ziltige smaak door de saus. We drinken er een eigenwijze Pinot Noir bij van Von Winning, een eigenzinnig wijnhuis uit Duitsland want eerlijk is eerlijk: Pinot Noir komt normaal gesproken uit Frankrijk. Toch zijn wij fan van deze elegante, verleidelijke wijn met een romige en krachtige smaak. Fruitig doch complex!
Het desert was een appeltaartje met witte chocolademousse, té lekker voor de foto want het gerecht was al op voordat we er erg in hadden! OEPS! Bij het dessert namen we een cocktail met rooibos thee getrokken in alcohol.
Wil jij de smaaksensaties van Michiel van Eerde zelf proeven? Ga dan op zondag! Kies voor een cocktail of wijn pairing bij de tongstrelende gerechten en je bent de hele middag zoet met de meest appetijtelijke mondvermakers. Ga voor een 3-, 4- of 5- gangen lunch, waarin je 360 graden wordt meegenomen door de gerechten en cocktails of wijnen. Daarnaast is het personeel super en ze weten wat ze serveren, dat maakt een middag lunchen op topniveau nog geslaagder.
Adres: Wibaustraat 125, Amsterdam
Reserveren: c.amsterdam