Dit doen succesvolle vrouwen anders wanneer ze falen

Bij niemand komt succes aanwaaien. Iedereen werkt hard om doelen te bereiken én… iedereen faalt weleens. Dit laatste is voor de een het einde van de wereld en voor de ander slechts een ding waar je overheen moet stappen. Dit laatste is natuurlijk beter… makkelijker en motiverend. Want als je bij iedere tegenslag gelijk in zak en as zit, kom je nooit verder.

Het leven gaat niet over rozen en het gras bij de buren is altijd groener. Falen, foppen en mislukken hoort bij het leven en het is aan jou wat je met deze levenslessen doet. Als je niet durft te falen is succes iets onbereikbaars. Simpelweg omdat je uitdagingen niet aandurft.

1. Leer van mislukkingen
Terugblikken is verstandig. Probeer dingen die niet goed gaan júíst nog duizend keer in je hoofd af te spelen. Stop het niet weg… leer van dingen die mislukken. Er is namelijk een reden waarom iets niet gaat zoals je wilt dat het gaat. Pak de oorzaak aan en je zult dit niet nog een keer fout doen. Nooit… falen is namelijk de enige manier om dingen te leren, resetten en overdenken. Is het makkelijk? Nee dat niet. Maar als je valt moet je opstaan.

2. Vermijd wegkwijnen in drama
Op de werkvloer kunnen dingen soms keihard gaan, maar het is maar werk. Laat achterbakse sneren, roddels en leugens niet je leven overnemen en ga zéker niet aan jezelf twijfelen. Als je faalt op je werk, betekent dit niet dat je faalt in je leven. Als je aan een stuk door klaagt maak je het niet gemakkelijker voor jezelf én je omgeving. Mensen die altijd bij de pakken neer zitten krijgen minder voor elkaar dan aanpakkers die dingen positief proberen te bekijken. Het is écht zo… zelfdestructief gedrag is killing voor succes. Niet alleen op carrière gebied maar ook op relationeel vlak. Stel je wordt gekwetst in de liefde: it happens. Maar is het jouw fout? Nope... wanneer kom je er sterker uit? Als je zielig gaat zitten wegkwijnen in een hoekje? Of als je de toekomst weer als een verassing ziet met jezelf in de hoofdrol. Juist, je hebt zelf de touwtjes in handen.

3. Geef jezelf tijd
Mislukkingen zijn niet het einde. Dingen gebeuren soms niet op het juiste moment, soms heb je even een break nodig om weer vol goede moed verder te gaan. Gun jezelf deze break. Je kunt snel overspoeld raken met honderdduizend dingen die er eigenlijk niet toe doen. Neem op zo’n moment een stapje terug, onderscheid belangrijke van minder belangrijke zaken en ga dan pas verder. Soms moet je je hoofd leegmaken en opnieuw een focus vinden voordat je verder kunt. Als het zo ver is moet je ook niet in het verleden blijven hangen maar het leven per dag bekijken.