Staan terwijl je werkt? Het is een must en mogelijk met Jaswig

Je stapt in de auto, rijdt naar kantoor en ploft op je ergonomische bureaustoel. Maar hoe ergonomisch die stoel ook is, het gaat je nooit helpen om helemaal healthy te blijven. De hele dag zitten is namelijk op veel vlakken ongezond. Als je zittend werk hebt, voel je vast en zeker regelmatig je bilspieren, rug, schouders en nek zeuren. Dit komt omdat je van al dat zitten stijve spieren krijgt.
jaswig
Veel zitten creëert ook nog een hoger risico op hart- en vaatziekten waardoor de kans op vroegtijdig overlijden logischerwijs groter wordt. Gadver! Daar moet je niet aan denken… gelukkig is daar iets aan te doen! Beweeg! Haal regelmatig een glas water, loop een rondje in de pauze en pak onderweg naar je werk zoveel mogelijk beweging mee. Lukt dit niet? Compenseer het stilzitten dan met beweging in de avond of schaf een stand up desk, ofwel: sta-bureau aan. Wij hebben het sta-bureau van Jaswig getest en man wat een verademing!

Het is heus niet zo dat wij de hele dag staan te werken maar als je last krijgt van je spieren, je even geen energie meer hebt of gewoon zin hebt om te staan, schuif je je bureau in mum van tijd naar boven en dan sta je. Zo eenvoudig is het en iedereen zou het moeten doen. Gemiddeld brengen Nederlandse werknemers zo’n zeven uur per dag zittend door, dat is veel. Rechtstaand werken en vergaderen zorgt ervoor dat je de hele dag door stukken productiever bent. Dit komt omdat je lichaam terwijl je staat ongeveer tien keer zoveel bloed door het lichaam pompt. Daarnaast is staan beter voor je houding. Dus lieve mensen, let’s stand up! Zitten is het nieuwe roken en met sporten compenseer je dit niet.

Ga hier naar de website van Jaswig.