Vier Sint Maarten voor volwassenen met The Glenlivet

‘Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben staarten. De meisjes hebben rokjes aan, daar komt Sint Maarten aan.’ Vanavond gaan koters & co traditiegetrouw langs de deuren voor een liedje + lampionnetje in ruil voor lekkers. Kom je van onder de rivieren dan is het ook een feestdag, want de start van Carnaval. Maar als het aan het wiskylabel The Glenlivet ligt, wordt de 11e van de 11e een feestdag voor iedereen. ‘Tradities zijn er om uit te dagen en om vooruitgang te blijven maken’, aldus de whiskymakers.

The Glenlivet proost met cocktails zonder lepels

The Glenlivet (ken je vast van de campagnes met Douwe Bob) houdt niet zo van stereotypes-en-in-hokjes-denken taferelen. Wisky is niet alleen materiaal voor mannen op leeftijd. Verre van zelfs. Toch blijft dat imago wel aan het alcoholische snoepgoed kleven. ‘Whisky is veels te sterk voor mij’, ‘whisky is zo’n typisch mannendrankje’ en ‘whisky, van zo’n uitgesproken smaak moet je houden.’

Bij The Glenlivet knikken ze heftig nee. Ze vinden het veels te zonde dat whisky in een hokje wordt geplaatst. En dus zijn ze on a mission: stereotypes rond single malt whisky doorbreken, de drank voor een nieuwe generatie drinkers toegankelijk maken en tradities uitdagen. Mooi voorbeeld van dit laatste is Sint Maarten, want waarom is er eigenlijk niet wat lekkers voor volwassenen langs de deuren te krijgen?

The Glenlivet whisky cocktail capsules

Nah, dat is er dus wel! The Glenlivet geeft volwassenen de kans om een ‘cocktail zonder glas’ te proberen bij vijf locaties verspreid door het land. Proosten doe je hier met cocktail capsules. Doorzichtige, duurzame capsules gemaakt van zeewier die heerlijke micro-cocktails bevatten. Unlock the world of wonder of The Glenlivet door in gesprek te gaan met een professionele cocktailshaker en daarna bottoms up!

De aangesloten bars zijn: Stevig in Amsterdam, Nola in Utrecht, Bold Rooftop Bar in Maastricht, Pacific in Groningen en After Dark in Rotterdam. Na het proeven van de capsules, kan je voor een sterk gereduceerde prijs de drie cocktails – in een glas – bestellen.