Sharp Sharp, het adres voor als je gezond én duurzaam wil snoepen!

Schaar jij jezelf onder de noemer ‘zoetekauw’, ‘lekkerbek’, ‘smulpaap?’ En wil je het liefst je sweet cravings pleasen met lekkers waar je alles behalve een schuldgevoel van hoeft te krijgen? SAY HELLO Sharp Sharp! Van koekjes en gebakjes tot granola, altijd vegan, vrij van gluten, lactose en geraffineerde suiker. Credits voor de creatieve founders Renate en Frank die dit appetijtelijke ‘too good to be true’-concept zijn gestart. 

Sharp Sharp: alles behalve hap-slik weg

Time flies, alweer in 2014 hebben Renate en Frank hun ‘bakkershanden’ ineengeslagen. Twee (grafisch) ontwerpers bij wie het meer en meer begon te kriebelen om impact te willen maken. Ze wilden een bijdrage aan een mooiere wereld gaan leveren. Wat begon met steeds bewuster leven (overstap van vegetariër naar veganist), en steeds vaker willen werken voor duurzame bedrijven, heeft uiteindelijk geleid tot het opzetten van hun eigen groene business: Sharp Sharp. Hun visie: lekkers maken waar (1) je lichaam, (2) iedereen met een allergie, (3) Moeder Natuur, en (4) de boeren (door eerlijke handel) happy van worden. Niet omdat duurzaam ondernemen helemaal hip is, neen. Omdat zij de liefde en positiviteit echt in hun bloed hebben zitten. Love it!

Kunstwerkjes die passen in de Schijf van Vijf

Uh what?! Bij Sharp Sharp werken ze met natuurlijke suikers uit fruit, kokos, nootjes, dadels en her en der een scheutje ahornsiroop. Tel daarbij op dat 99% van de ingrediënten biologisch is, en je weet dat je vrijwel geen chemische blegh binnenkrijgt. Snoepen zonder schuldgevoel, zonder onbegrijpbare ingrediëntenlijstjes. Ik kan er wel aan wennen. En als dit al niet te erg klinkt als ’te mooi, er zal wel ergens een addertje onder het gras zitten’, doen ze er nog een schepje bovenop. Ze dromen er namelijk van om hun design food zo te maken dat ze de dagelijkse behoefte groente en fruit bevatten. Status van culinaire helden misstaat ze niet, wat jij?

Ben blij dat ik Sharp Sharp een podium kan geven, want ben een superfan van hun food feestjes geworden. Het liefst trakteer ik mezelf elke dag op wat lekkers. En aangezien ik geen tientonner wil worden, probeer ik doordeweeks vooral voor gezonde varianten te gaan. Genoeg gezonde snacks in de buurtsuper hoor…maar om nou te zeggen dat ze stuk voor stuk finger lickin’ lekker zijn, uhm nooo. Totdat ik Sharp Sharp ontdekte. Kunstwerkjes voor je ogen en smaakpapillen met verrassende hartige-zoete smaakcombi’s. Denk aan de ‘Confetti Cake’, ‘I have a crunch on you’, ‘Hello ginger, Hi mango’ en ‘Don’t be chai, pumpkinpie.’ Een impressie van hun ‘plaatjes’, ‘koekjes’ en ‘flower granola’ (het hele assortiment vind je hier):

Sharp Sharp Food Sharp Sharp Food Sharp Sharp Food

Sharp Sharp Food

Sharp Sharp Food

Sharp Sharp Food

Pssst…Binnenkort in Rotterdam? Ze hebben hun eigen Sharp Sharp store // cakebar, go go go!