Restaurant Voltaire in Parc Broekhuizen

Afgelopen maand logeerden wij in Parc Broekhuizen, een eigenzinnig landhuis in Leersum waar álles mooi is. Zelfs de toiletten kunnen in een boekje. Niet alleen het interieur, maar ook het eten in restaurant Voltaire is voortreffelijk. Je kunt de gerechten niet zelf kiezen maar eet wat de pot schaft, al is dit Brabantse gebrabbel niet de beste manier om het sterwaardige menu te omschrijven.

amuse
Want sterwaardig, dat zijn de gerechten zeker! Niet zo gek want sinds deze maand is Jacob Jan Boerma, een excellente kok met aardig wat sterren (drie om precies te zijn) op zijn naam, verantwoordelijk voor de menukaart. Je proeft veel specerijen, zuren en frisse tonen en de meeste kruiden komen uit de eigen kasteeltuin. Ook de groenten worden op eigen grond verbouwd en als de tijd rijp is krijg je bijna alles uit eigen tuin op je bord.

taco
broekhuizen
Hoe ziet zo’n menu eruit?
Vooraf kregen wij forel met bbq little gem, venkel en appel. Daarna proefden wij langoustine, rode biet, waterkers en oer wortel om vervolgens onze smaakpupillen verder te kietelen met rode mul, courgette, tomaat en citrus en dan… DIT IS GOED, runderlende met aardpeer, bataat en prei. Onwaarschijnlijk knap hoe je door iedere gang verrast wordt. De meeste gerechten zijn elegant, licht en hebben Aziatische invloeden want dit is waar Jacob Jan Boerma goed in is. Uiteraard is er nog een dessert maar wij namen de kaasplank. Om de avond goed af te sluiten kun je nog een cocktail drinken in de knusse, sfeervolle bar waar je eigenwijze cocktails drinkt. Als je een weekend jevanhet wilt hebben, dan moet je eten in restaurant Voltaire en blijven slapen in Parc Broekhuizen.

vis
voltaire0
Reserveer hier een tafel.