Restaurant Le First in Parijs

Als je in Parijs bent, kun je eigenlijk overal lekker eten. Maar soms heb je geen zin in overvolle terrassen, gedoe en wil je gewoon ergens neerstrijken waar je kunt genieten. Wanneer dit is wat je zoekt, is restaurant Le First in het Westin Paris hotel dé plek waar je wezen moet. Met mooi weer zit je op het stijlvolle terras en anders zit je binnen net zo mooi in het sfeervolle en elegante restaurant met fluwelen meubilair.

Gemarineerde tonijn met bergamot en aubergine met een vleugje pesto

Gemarineerde tonijn met bergamot en aubergine met een vleugje pesto

Romige linguine met geroosterde gamba's, doperwten en Iberische worstjes

Romige linguine met geroosterde gamba’s, doperwten en Iberische worstjes

De locatie is ook niet onbelangrijk, het restaurant ligt namelijk op loopafstand van Place Vendôme en de luxe winkelstraten. Het Louvre ligt ook om de hoek. Na een dag door Parijs struinen is gemak best lekker. De chef David Real schotelt voor ieder wat wils voor, zo had ik zin in een groot bord pasta met garnalen en manlief at liever een flinke hamburger. We hadden grote honger al was deze honger na het ’te mooi om op te eten’ voorgerecht vanzelf wat minder. Als toetje konden wij een groot bord vol chocolade niet weerstaan en dat zag er dus zo uit.

Chocolade desert

Chocolade desert

In Le First hangt een klassieke vibe. Het is geen over de top hippe tent waar er tegenwoordig veel van zijn maar eerder een stijlvol en sjiek restaurant. De bediening is beleefd, vriendelijk én ze hebben alles in de gaten. Echt alles want mijn glas was nimmer leeg. Kijk… daar houden we van.

restaurant
terras

Ga naar de website voor een reservering of meer informatie.