Proef Tel Aviv bij NENI in Amsterdam

Restaurant NENI is ruim een jaar geopend en trekt nog steeds volle zalen. Het restaurant in de voormalie Citroën garage aan het Stadionplein in Amsterdam Zuid zit bijna altijd vol. Met een beetje geluk hebben wij een plekje aan de chefs table weten te bemachtigen om ons onder te laten dompelen in smaken uit het Midden-Oosten. Overigens is het best bijzonder dat NENI bijna altijd vol geboekt is want het betreft hier wel het grootste restaurant van Amsterdam. Al merk je daar niks van wanneer je aan tafel aanschuift want de sfeer zit er goed in.

De sfeer, het verrukkelijke eten en de lekkere wijnen zijn allemaal te danken aan Haya Molcho en haar zonen. Haya, geboren en getogen in Tel Aviv, begon ooit thuis achter het fornuis met koken, bundelde haar lekkerste recepten in een kookboek en werd hiermee een inspirator voor de smaken van het Midden-Oosten. Inmiddels heeft ze verschillende restaurants met haar zonen en dat loopt lekker. Smaakt lekker! Denk aan hummus, baba ghanoush, shakshuka, pitabrood, labaneh, bloemkool, falafel, kip, lamskebab en andere kruidige gerechten uit het Midden-Oosten met uiteraard een NENI twist.

neni labneh

In de grote open keuken in het midden van het restaurant worden de Israëlische gerechten door een flink team bereid. Dat moet ook wel want je tafelt samen met aardig wat restaurantgenoten. In het restaurant heerst een sympathieke chaos, maar what’s in a name: NENI betekent vrij vertaald: sympathieke chaos. Wij zien precies wat er in de keuken gebeurt omdat we aan de chefs table zitten. Op hoge barkrukken, naast elkaar en dat vinden wij heul Sex and the Cityisch... bij NENI waan je je even in een andere wereld.

neni

Bij NENI is het mogelijk om te ontbijten, lunchen en dineren. De prijzen zijn hartstikke prima. Het Balagan menu biedt je een reis aan smaken waarbij je verschillende gerechten uit de keuken proeft. Je begint met mezze (kleine gerechten om te delen) en eindigt met grotere borden. Dit alles voor €39. Overigens zijn de gerechten ook los te bestellen en voor €15 heb je al een bord vol spicy chicken waar je u tegen zegt. Overigens staan er genoeg vegan gerechten op de kaart die al net zo lekker zijn.

 

Reserveer hier een tafel!