Het Perfecte Ei van tweesterrenchef Moshik Roth
Pasen staat voor de deur en de eieren zijn niet aan te slepen. Bij het ontbijt, voor de brunch of als hapjes worden eitjes met liefde bereid. Alleen smaakt het niet altijd even goed. Het maakt namelijk heel veel uit hoe je je eitje maakt. Het perfecte ei is een ei dat alle eigenschappen van een ei heeft; een perfecte eivorm, kleur, eigeel en eiwit. Het perfecte ei heef ook de perfecte smaak, temperatuur en textuur. Een ei is perfect wanneer je het op het juiste moment eet, met pasen bijvoorbeeld.
Tweesterrenchef moshik Roth van het Michelinsterren restaurant Moshik, staat bekend om zijn signature dish ‘Het Perfecte Ei’. Naast dat hij zijn gerecht keer op keer een culinaire twist geeft, weet hij ook dat het maken van een ei zo eenvoudig niet is. En nu de Paasdagen voor de deur staan, deelt hij graag het recept voor ‘Het Perfecte Ei’ eenmalig met iedereen:
· Doe de eieren in een pan kokend water met een scheutje
natuurazijn voor 4 minuten en 30 seconden.
· Maak ondertussen een bak ijswater klaar.
· Haal de eieren uit de pan en laat ze een minuut in de bak ijswater liggen.