Pas op! Dit mag niet meer in je beautyproducten zitten

De VS heeft een hele lijst met verboden ingrediënten en middelen die de beautyindustrie niet mag gebruiken. Vanaf nu staan ook microbeads op deze lijst. Microbeads zijn kleine plastic bolletjes in beautyproducten en ze zitten in bijna overal in! Check maar eens de verpakkingen van je verzorgingenproducten en kijk of er Polyethyleen (PE), Polypropyleen (PP) of Polyethyleen terephtalaat (PET) in zit, allemaal plastic!

Enfait helpt: zo fix je gebroken blush!

Zelfs als je niet veel verzorgingsproducten gebruikt, krijg je toch te maken met microbeads. Ze zitten bijvoorbeeld niet alleen in jouw make-up maar ook in tandpasta en wasmiddel. Het probleem met deze bolletjes is, dat ze allemaal via het rioolwater in de zee terecht komen. Ondertussen zijn de balletjes ook giftig geworden omdat ze allemaal giftige afvalstoffen opzuigen. Plastic heeft namelijk de eigenschap dat het zich aan giftige stoffen hecht of deze opneemt. In de zee vormen alle bolletjes samen een grote massa waar vissen en andere zeedieren hun buik mee vullen. Dezelfde vissen en zeedieren die ook wij op ons bord krijgen. Gif dus.

Zo shape je je wenkbrauwen en de rest van je gezicht.

Onnodig gif. Want er zijn meer dan genoeg alternatieven! Zo kunnen producten van verzorgingsproducten ook havermout, kokos en jojoba korrels gebruiken.