Hotspot Alert | Ode aan de Amstel

Wie op zoek is naar een restaurant buiten de stadse drukte van Neerlands grootste stad hoeft niet haar te ontvluchten. Wie, wat, waar? Nou aan de Amstel. Bij Ode aan de Amstel om het beestje bij de naam te noemen. Hier is het all day genieten op z’n best. Noem klassiekers met een Aziatische twist du chef. Zullen we?

Ode aan de Amstel weet wat lekker is

Parijs heeft de Seine, Londen de Thames en onze hoofdstad de Amstel. Talking about die laatste. Bij restaurant Ode aan de Amstel vonden ze het, inderdaad, tijd voor een hommage aan deze Amsterdamse schone. Sinds augustus jl. huizen ze in het voormalige Riva. Grote schoenen om te vullen, want de culinaire voorganger gooide bij menig mens hoge ogen. Wat blijkt? Die schoenen zitten Ode aan de Amstel als gegoten. Einde vergelijking.

Ode aan de Amstel is Ode aan de Amstel, een opzichzelfstaand concept dat met een frisse wind door het moderne, woonboot-look-a-like gebouw is gegaan. Weer of geen weer, hier is het year round een ontzettend goed idee om aan te schuiven. Wat ze namelijk doen: dagelijks serveren ze vanaf 11:00 steengoede klassiekers waaraan de chefkok, met dank aan zijn Aziatische roots, een Oosterse draai geeft. Keuze is er reuze: (1) kies van de all day dining kaart, (2) stel je eigen 3-gangenmenu samen óf (3) val voor het verrassingsmenu van de chef (3, 4 of, bij grote trek en nieuwsgierigheid, 5 gangen).

Ode aan de Amstel tomaten

Venetiaanse view in ons eigen 020

Vraag is hier niet of het lekker gaat zijn, vraag is wát er op de plates with a view ligt. U vraagt, wij draaien. Noem de vega ‘Fantasie van tomaat’, steak tartare the Asian way, rib-eye en vis van de dag. Als je ons vraagt wat onze lievelings was, en dat doe je bij deze, dan komt daar kip van de Konro grill uitrollen. Verwacht spiesjes van de grill met traditionele ‘nasi impit.’ Over smaak valt niet te twisten. Of toch wel? In de moderne, warme entourage waar het daglicht je van alle kanten opzoekt, gaat elke eter het naar de zin krijgen. Hah ja, dieetwensen of niet.

Ode aan de Amstel Japans

En de drankkaart? Vis moet zwemmen, lieve leute, vis moet zwemmen. Okéisgoed. Laat het maar aan de biersommelier (één van de weinige vrouwelijke sommeliers in Europa) + team over. Hier weten ze van wanten.

Kortom: als een reis naar het verre Oosten er voorlopig niet in zit, dan reis je af naar hartje Mokum. Aan tafel!

Ode aan de Amstel

Amstelboulevard 1, Amsterdam

Website | Instagram