Nieuwe beauty trend; sproetjes tatoeages!

Het is bewezen, vrouwen met sproetjes zijn sexy! Helaas zijn niet alle vrouwen gezegend met de mooie stipjes op het gelaat. Maar niet getreurd, want er is een oplossing. Aangezien wij in een cultuur leven waarin je koopt wat je niet hebt, kun je tegenwoordig ook sproetjes kopen. Gestippelde tatoeages welteverstaan.

Het laten tatoeëren van sproetjes noem je ook wel ‘freckling’. Dit is net als het laten tatoeëren van een lijntje eyeliner of je wenkbrauwen, beter bekend als permanente make-up. Je gaat hiervoor dus niet perse naar een tattoo artist op het Rembrandtplein, maar eerder naar een gecertificeerde schoonheidsspecialiste.

Hoe werkt dat dan precies? Het aanbrengen van sproetjes door middel van cosmetisch tatoeëren, wordt gedaan door een elektrische naald. Deze brengt heel snel inktpigmenten aan in de bovenste laag van je huid. Een holle trillende naald prikt door de bovenste laag van je huid om daar een druppeltje pigment achter te laten. De tatoeage ziet er in het begin altijd donkerder uit dan je waarschijnlijk van plan was, dit verdwijnt naar loop van tijd.

Het verwijderen van permanente make-up is mogelijk, maar vaak word je er niet mooier op. Net als bij het verwijderen van een “normale” tatoeage zal het littekentjes achter laten op de huid. Hierdoor zal je huid nooit meer hetzelfde zijn. Mocht het permanent tatoeëren van sproetjes iets te rigorous voor je zijn, dan zijn er gelukkig ook nog een paar andere oplossingen:

  • Natuurlijke sproetjes

Dit geldt natuurlijk alleen als je aanleg hebt om sproetjes te krijgen. Helaas kan je niet kiezen of je de sproetjes genen hebt, maar mocht je ze hebben dan kan je ze wel aanwakkeren. Sproetjes worden sneller zichtbaar in de zon. Dus ga eens wat vaker met je snoet in de zon zitten of pak af en toe een zonnebankje. Maar zorg er wel voor dat je je goed insmeert! Met factor 30 krijg jij gewoon nog steeds dezelfde mooie sproetjes als wanneer je geen factor smeert. En zeg nu eerlijk; je kunt nog zoveel sproetjes hebben, maar rimpels wil je toch echt beperken.

  • Getekende sproetjes

Indien je niet bezit over de sproetjes genen, dan kan je er natuurlijk ook gewoon voor kiezen om ze te tekenen. Net als je wenkbrauwen of de bekende Marilyn Monroe moedervlek, kan je je wenkbrauw potlood of eyeliner gebruiken om kleine sproetjes op je gezicht te tekenen. Zorg er wel voor dat de sproetjes asymmetrisch zijn en de eyeliner twee tinten donkerder is dan je wenkbrauwen. Sproetjes zitten vaak op de neusbrug en de bovenkant van je jukbeenderen. Na het aanbrengen van de sproetjes kun je de lege plekjes opvullen met een potlood, nog een tintje donkerder dan je eyeliner. Even vervagen met een oogschaduw kwastje, wat fixer spray op en klaar is kees!

Bron: WikiHow

Lees ook Avocado Masker; Je ziet eruit als Shrek maar dan heb je ook wat