Dit is waarom natuurlijke zonnebrand de beste optie is

De komende dagen is zon beloofd en dat betekent smeren! De huid is kwetsbaar en zonbescherming is dezer dagen onmisbaar. Eigenlijk wordt de huid het hele jaar door blootgesteld aan schadelijke UV-stralen. Behalve de risico’s voor je gezondheid (huidkanker) wordt de huid ook sneller oud. Dus om nare ziektes, huidveroudering en verbranden te voorkomen luidt ons devies: smeren, smeren, smeren en het liefst met een natuurlijke zonnebrand.

De voorkeur gaat uit naar een natuurlijke zonnebrand om verschillende redenen.

Natuurlijke zonnebrand

Nu vraag je je natuurlijk af wat het verschil is tussen normale en natuurlijke zonnebrand. Jaren terug dacht nog niemand daar over na. Inmiddels weten we dat niet natuurlijke zonnebrand schadelijke en giftige stoffen kan bevatten en bovendien slechter is voor het milieu.

Dat komt onder meer door de UV-filters die erin zitten, waaronder oxybenzon en octinoxaat. Diverse onderzoeken linken die stofjes aan verschillende nare dingen, zoals het vernietigen van mooie koraalriffen en het onderwaterleven. En zelfs met een waterproof zonnebrand, verdwijnt er zo’n 25 procent in het water.

Minerale zonnebrand

Om dit te voorkomen en om geen chemische filters op je lijf te smeren, is een minerale zonnebrand de beste optie. Deze bevat minerale filters in plaatst van chemische filters. De chemische filters staan bekend als hormoonverstoorders en wil je om die reden vermijden.

Wij delen onze favorieten producten voor in de zon! 

Marie-Stella-Maris zonnebrand

Natuurlijk heb je Marie-Stella-Maris al vaker voorbij zien komen op Enfait. Het is en blijft een fijn merk met een mooie missie: schoon water en hygiëne voor iedereen. Als we het over schoon dater hebben, dan kan het niet anders dan dat ze een oceaan-vriendelijk en natuurlijk sun care assortiment hebben gelanceerd. Fijn! Want de protective face- en body creams zijn beschikbaar in SPF30 en SPF50 en ze zorgen voor optimale bescherming tegen de UV-A en UVB straling.

Marie-Stella-Maris

De zonnebrand laat geen witte waas achter en is geformuleerd op basis van een nano-vrije minerale filter van zinkoxide. Twee andere fijne nieuwkomers zijn de Deep Salt Body Scrub en voedende Dry Body Oil en je koopt de producten op de website.

 

Ultra Violette

Nieuw bij Skins Cosmetics is het razend populaire (want meteen uitverkocht) Ultra Violette. Dit Australische merk heeft diverse suncare producten die je meteen een prachtige glow geven en dus at the same time dienen als mooimaker. De collectie van Ultra Violet bestaat uit verschillende formules en deze zijn geschikt voor ieder huidtype. Er wordt gebruik gemaakt van klassieke en minerale zonnefilters.

ultra violette

De Lean Screen SPF 50+ is bijvoorbeeld voorzien van een minerale filter. Alle producten worden geproduceerd in Australië, zijn cruelty free, en om de veiligheid van zonbescherming te reguleren zijn de producten ook gevalideerd door de Therapeutic Goods Administration; een organisatie die de strengste reguleringen ter hele wereld hanteert op het gebied van zonbescherming. Dan weet je dat het goed zit. Je koopt alle producten van Ultra Violette bij Skins Cosmetics.

 

Naïf zonnebrand

 

Naïf is en blijft een favoriet als het gaat om natuurlijke, vegan huidverzorging. Ook de natuurlijke zonnebrand zonder parabenen doet precies wat ‘ie moet doen. Je koopt de zonproducten van Naïf hier.

Beeld: Marie-Stella-Maris