Mooi huis! Maar wat zit er achter?

Je hebt net het huis van je dromen gekocht! Wat een spannend moment. Je hebt zoveel leuke en creatieve ideeën om jouw huis te gaan inrichten. Je bent ondertussen al bezig geweest met kijken naar welke kleuren die jij in jouw huis wilt hebben. Daarnaast ben je ook al gaan zoeken naar meubels die jouw voorkeur hebben en leuke decoratie stukken die jouw huis helemaal compleet zullen maken. Het enige waar je nog even niet aan gedacht had, zijn zaken zoals het isoleren van je nieuwe huis. Zit jij in deze situatie? Of wil je juist weten hoe het allemaal zit? Wij zullen je hier in dit artikel alles over vertellen.

Isoleren van je wanden

Een van de belangrijkste zaken die je moet regelen voordat je je huis gaat inrichten, is isolatie. Je wilt er namelijk zeker van zijn dat jij zorgeloos en comfortabel in jouw nieuw huis kunt gaan wonen. Hierbij is het goed om bij muurisolatie te beginnen. Het is zo dat je tot ongeveer 20% minder warmte in huis hebt, als je geen muurisolatie hebt. Daarnaast kun je met muurisolatie besparen op je energiekosten, je hebt minder schommelingen in temperatuur, muurisolatie werkt geluiddempend en het heeft meer voordelen. Kiezen voor muurisolatie brengt dus veel voordelen met zich mee. Afhankelijk van het type muur, kun je kiezen voor voorzetwand isolatie, spouwmuurisolatie of je binnenmuren isoleren. Hierbij zijn pir platen nu erg populair, maar vooral een veelzijdig isolatie materiaal.

Andere vormen van isolatie

Naast het isoleren van je wanden, is het ook goed om te kijken naar andere vormen van isolatie. Zo kun je ook je daken en vloeren isoleren. Wanneer je geen isolatie in je vloeren hebt, kun je last krijgen van koude vloeren. Dit is natuurlijk niet fijn voor de koude wintermaanden. Voor het isoleren van je vloeren kun je ervoor kiezen tussen het isoleren van houten vloeren en betonnen vloeren. Wanneer je isolatie in je daken plaatst, kan dit ervoor zorgen dat je tot 30% minder warmte in huis verliest. Daarnaast zorgt het er ook voor dat je minder energie betaald, omdat je minder vaak de verwarming aan zult draaien. Je kunt het niet alleen in een plat dak, maar ook in een hellend dak plaatsen. Kortom, wanneer je een nieuw huis hebt is het goed om eerst de isolatie op orde te hebben voordat je verder met het interieur gaat. Je kunt niet alleen je muren isoleren, maar ook je vloeren en wanden. Wanneer dit gedaan is, kun je verder gaan met indelen.