De meest originele ideeën voor het afscheid van je favoriete collega.

Wat is een leuk idee bij een afscheid collega? Je hebt toch lange tijd met elkaar samengewerkt. Dat wil je niet zomaar voorbij laten gaan. Het liefst kies je voor iets dat blijvend is. Op die manier kan jouw collega nog lang aan jullie terugdenken. Dit maakt het in ieder geval alvast iets gemakkelijker. Het is nu alleen nog zaak om iets te vinden dat ook goed past bij wie de favoriete collega is. Het is fijn om daar wat hulp bij te krijgen. Daarom vind je hier enkele goede suggesties.

Kiezen voor een kunstwerk

Als je echt iets blijvends zoekt, dan is een kunstwerk misschien wel een goed idee. In kunst kan je namelijk alles kwijt. Daarmee heb je dus ook de mogelijkheid om de band die jullie als collega’s hadden goed tot uiting te brengen. Er zijn heel veel opties, waar een mooi bronzen beeld er één van is. Het is wel belangrijk dat het beeld ook past bij wie de persoon is. Daarom is het zeker ook de moeite waard om de gehele collectie aan beelden door te nemen. Daar vind je altijd wel iets wat de band goed kan weergeven.

Een boek met herinneringen

Wanneer jullie lang hebben samengewerkt, dan hebben jullie natuurlijk ook van alles meegemaakt. Het is leuk om daar nog eens op terug te kunnen blikken. Ook na de afscheidsborrel blijft dit nog leuk. Daarom is het misschien een idee om een boek te laten maken. Daarin kunnen collega’s een tekstje met herinneringen schrijven. Als er nog foto’s zijn dan kan je die er misschien ook invoegen. Het is op die manier mogelijk om een leuke tijd die jullie samen hebben gehad verder te laten leven. Daarmee bied je ook eens iets anders dan de bekende opties.

Mee naar de volgende baan

Ook leuk is het om met een cadeau te komen dat mee kan naar de volgende werkgever. Zo kan de voormalig collega een goede start maken, maar blijven jullie ook in herinnering. Denk bijvoorbeeld aan het geven van een koffiemok. Het is tegenwoordig ook heel goed mogelijk om alles te personaliseren. Dat maakt het dus ook alleen maar leuker, want dan kan de mok ook echt als herinnering dienen. Dat is precies wat jullie zoeken om het afscheid op een leuke manier te vieren. Waarbij je het ook nog eens minder definitief maakt door de blijvende herinnering.

Talloze andere leuke opties

Er zijn nog talloze andere leuke opties waar je voor kunt gaan. Het hangt vooral ook af van het typepersoon dat de collega is. Bovendien is het ook zo dat de band die jullie hadden sterk kan verschillen. Met de ene collega is die sterker dan met de andere. Daarom is het ook goed om te weten dat er altijd wel iets te vinden is wat passend is bij de situatie. Wanneer je op die manier een afscheid invult, dan kan je er zeker van zijn dat jullie een belangrijke periode in het leven goed afsluiten.