Marcona amandelen met rozemarijn truffel

We zijn altijd op zoek naar guilty pleasures. Het liefs snelle snacks die we zo in onze mond kunnen stoppen. Vooral in het weekend, bij de borrel of voor de buis willen we constant iets voor handen hebben. Dus wij zijn heel bij met dit simpele recept voor gemarineerde Marcona amandelen. Bon appétit!

De Marcona-amandelen komen uit Spanje en zijn net iets zoeter én lekkerder dan de amandel die we gewend zijn. Truffelzout is gewoon in de winkels te koop. Het is zeezout met snippers zwarte truffel. Kost wat maar dan heb je ook wat.

Ingrediënten
2 kopjes Marcona amandelen
2 kopjes vers gehakte rozemarijn
Truffelzout naar smaak

10 onverwachte recepten met – komt ie – cheesecake

Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de amandelen met de rozemarijn en het truffelzout in een ovenschaal. Bak deze ongeveer 8 minuten. Je kunt amandelen ook in een droge pan roosteren. Blijf erbij en roer ze regelmatig om. Na het afkoelen heb je heerlijke knapperige amandelen.