MÁDARA introduceert producten met…paddenstoelen!

De een doet zonder blikken of blozen elk goedje in het haar of op het gezicht, de ander dubbelcheckt liever het etiket eerst van A t/m Z op de aanwezigheid van eventueel chemisch blegh. In welke groep je jezelf ook schaart, doe vooral wat goed voelt. Maar als je de voorkeur geeft aan producten gemaakt van moois dat Moeder Natuur ons aanbiedt, neem dan eens de 100% natuurlijke SPF-, haar- en huidverzorgingsproducten van MÁDARA onder de loep.

MÁDARA: The future is the forest

Misschien herken je het wel. De zoektocht naar fijne haarproducten kan er eentje met een lange adem zijn. Want men wat zijn er een merken in het (online) schap te vinden. De ene na de andere claim vliegt je om de oren. Gelukkig zijn er ook zat merken die hun claim nakomen. MÁDARA is er zo één weet ik sinds een paar maanden. Door het inspirerende verhaal van founder Lotte Tisenkopfa realiseerde ik mij des te meer waarom mijn douchemandje ook alweer vrij is van chemische poeha.

Lotte introduceerde dé krachtpatser van 2019: de cantharel. Jawel hoor, de paddenstoel die ‘m ook op je bord pronkt. Wat blijkt, deze zwam met peperachtig karakter beschikt over eigenschappen waar niet alleen je smaakpapillen blij van worden, maar ook je haardos.

‘The future is in the forest. Fungi is an innovative, uprising ingredient that literally any industry can benefit from. After extensive studies of Northern Chanterelle, let us introduce its hair care superpowers to the world.’

MÁDARA Cosmetics

MÁDARA is erin geslaagd de kracht van dit kleine, hanenkammerige paddenstoeltje te verwerken in de nieuwe, innovatieve haarserie GROW. Met dank aan de cafeïne, zink en mr. paddenstoel himself, wordt je haar gezuiverd en daardoor zijdezacht, soepel en volumineus. Lang niet elke natuurlijke shampoo is even fijn, maar deze heeft welverdiend een spot in m’n badkamer weten te bemachtigen.

MÁDARA SUN-kissed

Maar MÁDARA is meer dan haarproducten, veel meer. Natuurlijke zonbescherming is een hot topic. Hot, maar uitdagend. Na ruim vijf jaar research heeft MÁDARA vorig jaar haar luxueuze zonbeschermingslijn geïntroduceerd. Een multitasklijn die in no time een ware bestseller bleek te zijn. Geen witte waas, geen synthetische zonfilters, alles puur natuur. Waar ze vorig jaar de eerste vier shiny SUN-producten lanceerden, hebben ze daar deze lente er nog drie zonnestraaltjes van producten aan toegevoegd: Fake it natural look self tan milk, SUN15 beach bb shimmering sunscreen SPF15, SUN20 weightless sun milk SPF20.

MÁDARA Infinity: huidverzorging zonder opsmuk

Last but not least, zijn de slimme koppen achter MÁDARA met de nieuwe, exclusieve huidverzorgingslijn Infinity gekomen. Een lijn bestaande uit een 100% natuurlijke, hoe kan het ook anders, serum en probiotica mist. Onze huid heeft dagelijks flink wat te verduren. Vervuiling, microbische aanvallen, temperatuurschommelingen, wrijving, stress en zo gaat het lijstje nog wel even door. Om de zelfverdedigingsmechanismen van onze kwetsbare huid een handje te helpen, heeft MÁDARA een speciaal aantal ingrediënten geselecteerd. Paddenstoelen – jawel daar zijn ze weer – provitamine D, probiotica, de Madara plant, waterbindende suikers en hyaluronzuur. Een pakketje waarmee je je huid weer laat glimlachen.

MÁDARA Cosmetics

Photo credit: MÁDARA Cosmetics