Laat jezelf knapper, jonger én gezonder kneden bij Bodyfix

Vandaag was het zover. Ik had een afspraak met Agnieszka Kadula, de eigenaresse van Bodyfix. Een vrouw met magische handen, geloof me! Tout bekend én onbekend Nederland komt bij haar over de vloer voor cosmetische of medische behandelingen. Ze doet niet aan ontspannende massages maar neemt je onder handen met een doel. Zo kun je je voor cellulitis laten behandelen, kneed ze je gezicht stukken jonger en helpt ze een handje met afvallen. In mijn geval kies ik voor een stevige bindweefselmassage omdat mijn rug en billen letterlijk vast zitten.

Eerlijk gezegd wist ik van tevoren niet precies wat ik kon verwachten. Uiteraard had ik de website uitgebreid bekeken en het een en ander gehoord. Maar goed… een behandeling ervaren is toch een heel ander verhaal. Agnieszka vroeg meteen: “Waar kom je voor…” Iets met een bindweefsel massage was mijn antwoord. Ik heb altijd last van mijn onderrug. Daar zit het vaak vast. Meteen krijg ik te horen dat ik geen ontspannende massage mag verwachten. De behandeling heeft een doel. Of meerdere doelen… dus het gaat pijn doen en blauw worden. Het is dertig graden buiten maar ik besluit om dan maar niet in bikini naar het strand te gaan. Ik ben namelijk héél benieuwd wat deze vrouw voor mij kan betekenen.

Bindweefselmassage
De bindweefselmassage is een pittige. Je wordt met grof geweld gekneed om bepaalde resultaten te bereiken. Niet alleen het bindweefsel wordt aangepakt maar ook de spieren en spierkapsels onder je huid. Je wordt niet gekieteld, no no no want in mijn geval doet de behandeling PIJN! Het gevoel verschilt van persoon tot persoon. Als jij jezelf verslonst en lang met klachten blijft lopen, dan moet er stevig werk verricht worden. Dit is in mijn geval aan de orde. Ik heb namelijk last van ischias. Dit is zenuwpijn die is ontstaan door druk op de zenuw omdat ik een verkeerde lichaamshouding heb. Klachten die je dan krijgt zijn onder andere stekende pijn in de rug, benen en billen. Ik heb alles uit de kast getrokken om er vanaf te komen maar dit blijkt lastig omdat mijn lichaamshouding niet goed is en de oorzaak nooit wordt aangepakt. Regelmatig een bindweefselmassage helpt wel. Gek genoeg voel je het meteen na de behandeling al: je lichaam voelt ontspannender aan want er is meer ruimte en een betere doorbloeding. Vergeet niet: de eerste behandeling kan spierpijn en blauwe plekken veroorzaken, op den duur wordt dit minder maar houd er rekening mee.

Medische behandelingen
Agnieszka helpt mensen graag, zeker als ze écht iets voor iemand kan betekenen. Ze vertelde mij dat ze meerdere vrouwen met littekens na borstkanker heeft behandelend of vrouwen met brandwonden. Toevallig kom ik voor mijn tweede job erg vaak in contact met vrouwen die zo iets heftigs hebben meegemaakt. Regelmatig hebben we het dan over de zoektocht naar een behandeling die écht helpt om de huid weer soepeler te maken en doorbloedingsstoornissen, vochtophopingen, verklevingen en trekkende pijn te verhelpen. Gek dat ik Agnieszka nog niet kende, want ze doet het allemaal. Met succes. Vrouwen zweren bij de behandelingen die bij Bodyfix worden aangeboden.

Na cosmetische ingrepen
Ook na een behandeling bij de plastisch chirurg zijn de handen van Agnieszka onmisbaar. Denk maar aan een liposuctiebehandeling. Wat de plastisch chirurg doet is met een canule het vet onder de huid wegzuigen. Tussen de huid en het onderhuidse weefsel ontstaan openingen. Plekjes waar vocht zich kan ophopen. Het is de bedoeling dat de bovenste huidlaag na verloop van tijd weer samensmelt op de onderste huidlaag maar dit gaat gepaard met onderhuidse littekens. De huid kan er onregelmatig uitzien en het resultaat is vaak niet meteen niet zoals gehoopt. Met een after liposuctie behandeling word je dan verder geholpen.

Dé truc voor een jongere huid
Omdat Agnieska niet alleen het huidoppervlak, maar vooral het bindweefsel en de diepe lagen van de huid masseert, wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd. Deze twee zorgen ervoor dat je er jong en stralend uit blijft zien. Het is de ideale natuurlijke behandeling om de doorbloeding van de huid te stimuleren en afvalstoffen af te voeren én de truc van veel BN’ers om er fris uit te blijven zien. Je kunt de bindweefselmassage in het gezicht ook combineren met Botox of fillers. Wordt regelmatig gedaan… maar eigenlijk begint alles van binnenuit. Je lichaam zit ingewikkeld in elkaar en het is logisch dat het af en toe onder handen genomen moet worden.

Wil je meer weten? Kijk dan op de website van Bodyfix en maak een afspraak.