Krijg jij altijd een knalrood hoofd tijdens het sporten? Het heeft een voordeel!

Oei… als je in de spiegel kijkt na een flinke work-out schrik je even. Heb je er zó bijgelopen. Jouw hoofd is knalrood en daar heb je niks van gemerkt. Tot nu dan.

Als je sport gebeurt er veel in het lichaam. De ademhaling versnelt, de hartslag gaat omhoog en het bloed wordt sneller rondgepompt. Ook de kleine bloedvaatjes verwijden om zuurstofrijk bloed naar de spieren te pompen. Een deel van dat zuurstofrijke bloed gaat ook naar je gezicht, hoe meer bloedvaten je in het gezicht hebt, hoe roder je hoofd wordt tijdens het sporten. Niks aan te doen! Uiteraard helpt het om te sporten bij lagere temperaturen, niet te warme kleding te dragen en genoeg water te drinken.

Wat is dan het precieze voordeel?
Mensen die snel een rood hoofd krijgen hebbend dus een goede doorbloeding in het gezicht. Nu is het zo dat deze doorbloeding ervoor zorgt dat vitamines en mineralen de huid bereiken. Het geeft de huid een energie boost en heeft een antioxidante werking. Grote kans dat jij met jouw rode hoofd minder snel last hebt van rimpels en fijne lijntje! Jouw collageenproductie blijft beter op gang omdat bouwstoffen als Vitamine C, Glycine (een aminozuur) en Proline een betere toevoer hebben. Ook afvalstoffen worden beter afgevoerd door alle kleine haarvaatjes in het gezicht. HURRAY! Liever rood dan rimpels… toch?