Hoe creëer je een kindvriendelijke keuken?

Bestaat je huishouden uit opgroeiende kids? Dan weet je ook maar al te goed dat een hoogwaardige keuken goed van pas komt. Je kookt de lekkerste gerechten dankzij kwalitatief goede apparatuur en je kunt er zomaar een heuse leefkeuken van maken waar je met z’n allen gaat ontbijten, lunchen en dineren. Maar waar moet je nu eigenlijk precies op letten tijdens het ontwerpen van een kindvriendelijke keuken van Tulp keukens?

Om je daar wat verder in te helpen, hebben we alvast een paar tips voor je op een rijtje gezet.

Zorg ervoor dat scherpe hoeken van de keuken af zijn gerond

Het laatste waar je mee te maken wilt krijgen, is dat de kids zich bezeren in de keuken. Ga je een keuken kopen? Dan is het een goed idee om te investeren in een keuken met afgeronde hoeken. Gelukkig bestaan er vandaag de dag handige opzetstukjes die je op de hoeken van het aanrechtblad kunt klemmen.

Je voorkomt daardoor gevaarlijke situaties en geniet nog steeds van een strak design op het moment dat de kinderen weer wat groter zijn en je dus afscheid kunt nemen van deze opzetstukjes.

Heb je al gedacht aan beveiliging voor de stopcontacten?

Je weet het waarschijnlijk wel, maar stopcontacten kun je eigenlijk nooit genoeg hebben. Ook in de keuken komen ze maar al te goed van pas.

Misschien gebruik je ze om snel even je telefoon op te laden, om keukenapparatuur te gebruiken of om je koffiemachine met melkopschuimer altijd werkend te hebben zonder dat je hoeft te stoeien met draden.

Het maakt niet uit waar in de ruimte de stopcontacten zijn geplaatst. Zorg er altijd voor dat je een extra koppelingsstuk toevoegt op de stopcontacten. Door deze kinderbeveiliging weet je altijd zeker dat er geen gevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Investeer in een ruime koelkast en opslagruimte

Of je nu een kleintje hebt en daardoor veel hapjes vers maakt. Een hoop gezonde tussendoortjes in wilt slaan voor jouw 3-jarige bengel, of de broodtrommels maakt voor de kids die naar de basisschool gaan. In alle gevallen moet je wekelijks net even wat meer boodschappen doen. Probeer dit ook mee te nemen in het ontwerp van een nieuwe keuken.

Investeer bijvoorbeeld in een ruimte koelkast en probeer op een slimme manier meer opslagruimte vrij te maken in de woning. Want geloof me, dit gaat altijd goed van pas komen.

Kies voor een keuken die erg makkelijk schoon te maken is

In een keuken waar wordt geleefd wordt natuurlijk ook sneller rommel gemaakt. Gelukkig zijn daar vandaag de dag verschillende fijne oplossingen voor. Denk daarbij aan een speciale coating op de keukenkastjes die vingervlekken voorkomen.

En een handige ingebouwde afzuigkap in de inductieplaat zodat een grote kap niet langer meer hoeft te worden schoongemaakt.

Door deze slimme keuzes bij jou in huis terug te laten komen, kun je aardig wat schoonmaakwerk, en dus ook tijd, besparen. Klinkt goed, toch?

Ontdek alle opties op het gebied van een kindvriendelijke keuken in een keukenwinkel

Als het aankomt op de ontwerpopties voor een kindvriendelijke keuken, is er enorm veel mogelijk. Daarom is het zeker geen verkeerd idee om een keer een bezoek te brengen aan een keukenwinkel bij jou in de buurt.

Hier denkt een gespecialiseerde medewerker graag met je mee en je krijgt advies op maat voor je eigen keuken.

Zo weet je zeker dat je niets over het hoofd hebt gezien tijdens het uitzoeken van de keuken en dat de keuken tot in detail klopt. Misschien heb je op dit moment al een specifieke voorkeur voor de stijl van de keuken bij jou in huis. Voor ieder is er altijd wel wat wils.