Je huid borstelen is van groot belang

Iedereen wil een stralende, gladde en egale huid. Daarvoor smeren we ons voortdurend in met dure crèmes en andere smeersels. Maar wist je dat het droog borstelen van de huid vele malen beter werkt?

Dit is niet iets nieuws. In de geschiedenis waren de Grieken, Japanners, Chinezen en andere volken druk in de weer met huidverzorging. Ze gebruikten zand, stugge haren en andere middelen om maar die mooie huid te behouden. Maar wat is er nou zo goed aan droog je huid borstelen? Zonder crème, zonder olie en zonder lotion.

Misschien heb je het gemist, maar ooit – way back – is je tijdens de biologieles geleerd dat je huid het grootste orgaan is. De huid is het omhulsel van ons lichaam en zonder huid kunnen we niet leven. Het beschermt ons tegen schadelijke invloeden van buitenaf, tegen hitte en kou. Daarnaast zorg de huid voor de juiste vochtbalans en worden er afvalstoffen naar buiten gewerkt. Je kunt niet zonder!

sfeerbeeld
Borstelen dus!
Borstelen van de huid stimuleert de huid, masseert het onderhuids weefsel en zorgt voor schone poriën zodat de huid zijn werk kan doen. Het stimuleert ook de talgklieren waardoor de huid minder snel uitdroogt. Het is zoiets als je eigen olie die de huid beschermt en zorgt voor elasticiteit. De masserende beweging van de borstel stimuleert de bloedsomloop, zorgt voor een goede verdeling van de onderhuidse vetlaag en het verhoogt de zenuwfunctie.

Dé key ingredients voor de perfecte hormoonbalans.

Dit alles heeft zo z’n voordelen. Dode huidcellen verdwijnen, je huid wordt strakker, het is goed voor de spieren, het zorgt ervoor dat de vetcellen gelijkmatig verdeeld worden (minder cellulites), andere beautyproducten worden beter opgenomen en je krijgt een zachte en gladde huid. En nu aan de slag!

Volg ons op Instagram!