Dit is het échte gevaar van energiedrankjes

Energiedrankjes zijn slecht. Ik zeg het regelmatig tegen mijn zusje die nog wel eens een blikje opentrekt, maar ach, ieder heeft zo z’n gewoontes. Voor mij in ieder geval geen energiedrankjes! Dit verhaal bevestigd maar weer eens wat het met je kan doen. De hoeveelheid suiker en cafeïne heeft een heftige impact op je lichaam. Denk maar aan de overleden tiener in Amerika en nu is daar nog een slachtoffer bijgekomen. Austin, een man met een druk leven heeft het gelukkig niet met de dood hoeven te bekopen maar hij zal nooit meer dezelfde zijn. Zijn vrouw Brianna vond dat ze dit verhaal moest delen om mensen te waarschuwen voor de gevolgen van energiedrankjes en Sara Endres, een fotograaf heeft de situatie met de struggles van de familie vastgelegd.

Brianna verteld op Facebook dat ze op een nacht werd wakker gebeld door haar schoonmoeder met de mededeling dat haar man Austin een ongeluk had gehad en in het ziekenhuis was beland. Een schok. Brianna was op dat moment ook nog eens bijna aan het einde van haar zwangerschap en in paniek snelde ze naar het ziekenhuis. Bij het ziekenhuis aangekomen bleek het ongeluk veroorzaakt te zijn door een hersenbloeding, als gevolg van overmatige consumptie van energiedrankjes. Deze drankjes zijn als een sluipmoordenaar in het leven van Austin geslopen en het werden er meer en meer. Om goed te functioneren op zijn werk, nam hij met grote regelmaat een flinke slok en dit trok zijn lichaam niet meer. Een hersenbloeding, een ongeluk en een lange weg om weer te herstellen zijn het gevolg. Hij heeft meerdere ingrijpende hersenoperaties ondergaan terwijl de bevalling voor zijn vrouw Brianna steeds dichterbij kwam. Door het ongeluk en zijn revalidatie kon Austin uiteindelijk niet bij de bevalling zijn, hij was tenslotte nog herstellende. Maar hij leeft! Al is hij nog lang niet de oude. Brianna ziet het zo:

“He isn’t the same man I fell in love with, but I still fall further everyday, We are fighting to help him recover. To make his life better. One day we will get there.
Until then, I will never give up on him. Because love is selfless, and I love him more than life itself.”

energiedrankjes

energy-drinks-caution-story-parents-brianna-austin-59e06b56b3916__880

energy-drinks-caution-story-parents-brianna-austin-59e06b5328ce2__880